Archief
WOS

WOS

Weer publiek welkom bij The Hookers

Bij Rugbyclub The Hookers in Hoek van Holland voelt het weer een beetje als een 'normale' zaterdag.

De club is uitgekozen om mee te doen aan een pilot waarbij er, onder strikte voorwaarden, weer publiek aanwezig mag zijn.

"We zijn één van de vier experimenten voor deze ronde. We mochten kaarten verkopen onder voorwaarden dat mensen een negatieve test hebben", legt woordvoerder en oud-voorzitter Paul van Putten uit. "Op het veld en rond het veld zijn plekken aangewezen, zodat mensen die anderhalve meter afstand houden."

Het publiek moet zelf de coronatest regelen. "We testen wel zelf de spelers. Daar hebben we gelukkig een sponsor gevonden, die de kosten dekt", vertelt Van Putten.

Naamswijziging

Naast dat er weer publiek aanwezig mag zijn, zijn er nog meer veranderingen. De vereniging heeft een nieuwe clubnaam. De leden konden vrijdagavond kiezen voor twee opties: The Hook en The Hoekers, waarbij in het laatste geval de uitspraak hetzelfde blijft, maar alleen de schrijfwijze verandert. Met 64 procent van de stemmen werd dus voor The Hoekers gekozen.

De naam The Hookers bracht internationaal wat problemen met zich mee, omdat het in het Engels ook gebruikt wordt als benaming van een prostituee. Hierdoor was het bijvoorbeeld moeilijk voor de club om grotere sponsoren aan te trekken.

Bestuurlijke wijzigingen

De Hoekse rugbyclub zal ook bestuurlijk wat veranderingen ondergaan. "Er komt een nieuwe voorzitter, die hebben we nog niet. Bernhard van Holsteijn neemt nu tijdelijk de functie waar. We hebben hopelijk richting november een nieuwe voorzitter", aldus Van Putten.