Go Ahead Eagles

Maassluizer Van Hoeven promoveert met Go Ahead

Voetbalclub Go Ahead Eagles keert na vier jaar terug in de eredivisie. De ploeg won gisteravond met 0-1 bij Excelsior en eindigt daarmee als tweede in de Keuken Kampioen Divisie.

Met acht goals en vijf assists had ook aanvaller Bradly van Hoeven uit Maassluis zijn aandeel in de promotie. In Rotterdam speelde de huurling van Sparta 66 minuten voor hij werd gewisseld. Het stond toen nog 0-0. Pas acht minuten voor tijd maakte teamgenoot Bas Kuipers de winnende treffer.

"Dit is fantastisch, dit wil iedere sportman, je wil succes hebben, winnen, voor prijzen spelen. Dat is waarvoor je leeft", reageert Van Hoeven voor de camera bij mediapartner Rijnmond.

Tekst gaat verder onder de video.

De ploeg uit Deventer was overigens nog afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd De Graafschap - Helmond Sport. De Graafschap moest in eigen huis winnen. Het duel werd overigens halverwege de wedstrijd tijdelijk stilgelegd vanwege noodweer. Daardoor was het voor Van Hoeven afwachten geblazen. "Ik kwam op de bank en tikte Martijn Berden aan met de vraag hoeveel het stond bij De Graafschap. 'Ja 0-0, de wedstrijd is stilgelegd'. Dan ga je wel denken, hmmm.. De laatste paar minuten begon ik te ijsberen, begin je allemaal gekke dingen te zeggen en kun je het niet meer houden."

Het bleef uiteindelijk 0-0 in Doetinchem, waardoor Go Ahead dus als tweede eindigt in de competitie en direct promoveert.

In de basis bij De Graafschap-tegenstander Helmond Sport stond Lance Duijvestijn. De Wateringer is bezig aan zijn eerste seizoen als profvoetballer en heeft daarin indruk achter gelaten. Met elf doelpunten werd Duijvestijn clubtopscorer. Helmond Sport eindigde overigens op de twaalfde plek.