Archief
Ellen Grimbergen

Ellen Grimbergen

Twee voorstellen voor nieuwe naam The Hookers

Het bestuur van rugbyclub The Hookers in Hoek van Holland heeft twee opties voor een nieuwe naam voor de vereniging.

Het voorstel is om de naam te wijzigen in The Hoekers of The Hook. Dat staat in een nieuwsbrief die gistermiddag aan de leden is verstuurd. De naamswijziging komt aan de orde in een algemene ledenvergadering later dit jaar.

De clubnaam zorgt de laatste tijd voor wat ongemak. De Hooker is niet alleen een positie in het rugbyveld, maar staat in het Engels voor hoer. En dat doet bij sponsoren de wenkbrauwen fronzen. "Toen voor de club in 1974 de naam Rugbyclub The Hookers werd bedacht, waren we daar heel blij mee en zagen we totaal geen problemen. Eventuele associaties werden met een knipoog afgedaan", aldus het bestuur in de nieuwsbrief. "Nu, bijna 50 jaar na het ontstaan van de club, leven we in een behoorlijk veranderde wereld. Denk onder andere aan de Me Too affaires, waardoor ook heel anders tegen dit soort zaken wordt aangekeken."

In de vorige ledenvergadering, afgelopen februari, werd besloten om een onderzoek in te stellen naar een mogelijke naamswijziging. De leden hebben straks het laatste woord over of de nieuwe naam er komt en welke dat dan wordt.

"Voorkeur gaat uit naar Rugbyclub The Hoekers", aldus het bestuur. "Fonetisch verandert er dan niets; het logo is makkelijk aan te passen en de kleuren van de club blijven natuurlijk hetzelfde."