Archief
Danny Ploegaert

Danny Ploegaert

Zestiende seizoen voor Robert Zwinkels bij ADO

Robert Zwinkels gaat na de zomer zijn zestiende seizoen in als doelman van ADO Den Haag.

De 37-jarige Naaldwijker tekende in februari 2018 een contract voor onbepaalde tijd bij de club, met een intentie om nog minimaal tot juli 2020 door te gaan als keeper. Inmiddels is hij met de clubleiding overeengekomen, dat hij nog zeker één jaar doorgaat.

"Ik voel me prima en het vuur is nog niet gedoofd", zegt de Westlander op de clubwebsite. "Daarnaast heb ik nog veel drive en zin om te voetballen. Je kan maar één keer stoppen, dus ik ga nog vol plezier door."

Zwinkels kwam in 2005 over van Ajax. Onder andere door blessureleed kwam hij jarenlang maar weinig in actie. Alleen in de seizoenen 2008/09, 2017/18 en 2018/19 kwam de doelman tot meer dan 20 wedstrijden (respectievelijk 27, 31 en 24). Het afgelopen seizoen begon Zwinkels als eerste doelman, maar door een knieblessure moest hij zijn plek afstaan aan Luuk Koopmans.

Zwinkels komt uit een keepersfamilie. Zowel zijn opa, als zijn vader (tweede elftal ADO Den Haag) als zijn oudere broer Xander (eerste elftal ADO Den Haag en Nederlands jeugdinternational) speelden als doelman.