Archief
Salamanders

Salamanders neemt afscheid van 'dure' buitenlanders

Tafeltennisvereniging De Salamanders heeft afscheid genomen van de Fransman Bastien Dupont en Carsten Egeholt uit Denemarken.

In hun plaats komen twee talentvolle Nederlandse jongens de eredivisionist uit Wateringen versterken.

Dupont en Egetholt speelden één seizoen aan de Veenbes in Wateringen, maar gingen te veel op het budget drukken. Dupont vertrekt naar concurrent Klimaatgroep Stars in het Groningse Middelstum, waar Egeholt heen gaat is nog niet bekend.

Salamanders kiest nu om met een volledig Nederlands team het komend seizoen in te gaan. Ruan Greyling (20) komt over van Avanti, dat gestopt is met het eredivisieteam. "Hij was daarom op zoek naar een nieuwe club", weet Leks van Koppen, wedstrijdsecretaris voor de senioren bij Salamanders. Ook nieuw is Stephan Tromer (27), regerend Nederlands kampioen bij de studenten. "Zijn broer is huidig Nederlands kampioen tafeltennis Laurens Tromer en zijn oom Hans is lid van Salamanders. Via die weg is hij hier gekomen", zegt Van Koppen. "Beide spelers staan te trappelen om te beginnen bij Salamanders."

Doelstelling
De afgelopen jaren eindigde de club voornamelijk rond de bovenste plek in het 'rechterrijtje'. Of dat komend seizoen ook gaat lukken is onduidelijk. "Het doel is handhaven, maar dat wordt moeilijk." Vanwege de competitiestop na de uitbraak van het coronavirus is de eredivisie uitgebreid met twee teams. De onderste drie degraderen clubs rechtstreeks en de nummer 7 speelt een promotie/degradatiewedstrijd. "Behoorlijk wat verenigingen hebben buitenlanders aangetrokken en zijn zo sterker geworden", weet Van Koppen. Enige voordeel voor Salamanders is dat die buitenlandse spelers niet altijd in Nederland spelen, omdat ze ook voor clubs in andere landen uitkomen. Dat probleem heeft Salamanders niet.

Doel is handhaving, maar dat wordt moeilijk.

• Leks van Koppen, wedstrijdsecretaris Senioren bij Salamanders

Siem van der Valk
Het komende seizoen is ook het laatste van 'good old' Siem van der Valk. De ervaren Honselersdijker, die de afgelopen voornamelijk coach was van het eerste team en af en toe een wedstrijd meespeelde als invaller, gaat meer tijd aan zijn gezin besteden. "Hij heeft daarnaast ook last van zijn rug", zegt Van Koppen. Van der Valk zal nog één keer in actie komen, mogelijk in de laatste wedstrijd van het seizoen. De club heeft gevraagd of die thuis mag worden gespeeld, zodat het dan afscheid kan nemen van Van der Valk. "We weten nog niet of dit gehonoreerd gaat worden."

Casper ter Lüün
Ook Casper ter Lüün keert na dit seizoen niet terug in de eredivisie, al blijft hij wel lid van Salamanders. "Hij heeft een drukke baan en gaat verhuizen en stopt dus." De Zoetermeerder speelt al sinds 2015 voor de Wateringers. Van Koppen: "Na dit seizoen hopen we met de jonkies (naast Greyling en Tromer ook de 21-jarige Emanuel Martins Ferreira, red.) iets te kunnen opbouwen."

Categorieen:
Nieuws Sport Wateringen