Archief
Tom de Gelder - Archieffoto PR Olympus70

Tom de Gelder - Archieffoto PR Olympus70

Regiogenoot organiseert alternatieve hardloopwedstrijd in coronatijd

Nu hardloopwedstrijden door de coronacrisis niet door kunnen gaan, heeft Tom de Gelder uit Den Hoorn toch een manier gevonden waarop atleten competitief bezig kunnen zijn. Hij is zaterdag mede-organisator en deelnemer van de Corona Solo 5K: een wedstrijd van 5 kilometer die iedereen zelf in z'n eigen omgeving (veilig) kan lopen.

"Helaas is het door de coronacrisis niet mogelijk om een standaard hardloopwedstrijd te organiseren, omdat we niet met z'n allen op een kluitje mogen lopen. Dus hebben we een mooi alternatief bedacht", zegt de regio-atleet in gesprek met het WOS-programma Maarten in de Middag.

Het idee is simpel. Mensen lopen in hun eigen omgeving een rondje van 5 kilometer en uploaden vervolgens hun tijd en parcours via de populaire app Strava. "We hebben een pagina aangemaakt waar ze dat op kunnen plaatsen. We zullen alle tijden samenvoegen tot één uitslag. Zo hebben we toch een soort hardloopwedstrijd zonder dat mensen met elkaar in contact komen en hebben mensen een doel om voor te trainen."

Mensen mogen creatief zijn in de route die ze lopen, als start en finish maar niet meer dan 200 meter uit elkaar liggen. "Zo voorkomen we dat mensen alleen maar rechtdoor van een heuvel aflopen, dat zou oneerlijk zijn. Je mag meerdere rondjes lopen, als je maar ongeveer op dezelfde plek eindigt", besluit De Gelder.

Er liggen prijzenpakketten klaar voor de snelste drie mannen en vrouwen. Inschrijven kan op Coronasolo5k.com.

Categorieen:
Sport