Archief
Rijnmond

Rijnmond

Marinus Dijkhuizen: van coachen langs de lijn naar breuken maken met dochter

Het leven van voetbaltrainer Marinus Dijkhuizen ziet er door de coronacrisis heel anders uit. De 48-jarige 's-Gravenzander is sinds januari trainer bij profclub Excelsior Rotterdam. Maar coachen deed hij slechts zes wedstrijden, omdat de competitie stil ligt.

"Voetbal regeert normaal gesproken de agenda, maar nu zit ik breuken met mijn dochter te maken", zegt de Westlander in gesprek met mediapartner Rijnmond. "Verder ben ook wat meer in beweging gekomen door te gaan fietsen en wandelen. Ik probeer een paar kilootjes af te vallen."

Maar ook op de club is nog genoeg te doen. "We hebben bijvoorbeeld de trainerskamer opgeknapt. Dat werd me een doorn in het ook. Het was heel rommelig en er was lang niets aan gedaan."

Toch kan Dijkhuizen het niet laten om met voetbal bezig te zijn. "De scouting gaat natuurlijk gewoon door. Ik kijk veel hele wedstrijden terug uit de eerste divisie. Omdat ik competitie nog niet goed ken, maar ook om spelers te bekijken. Als je spelers wil aantrekken of als we nog gaan voetballen, dan moet je voorbereid zijn." Dijkhuizen was tot afgelopen zomer nog assistent-trainer bij FC Utrecht in de eredivisie, nu is hij dus actief in de eerste divisie.

Er wordt nog altijd gekeken of de competitie weer kan worden hervat zodra de coronamaatregelen worden versoepeld. Dijkhuizen: "Het is of voorbereiden op het restant van de competitie of voorbereiden op het nieuwe seizoen. Bijna niemand gelooft er nog echt in dat we dit seizoen nog gaan voetballen. Ik ook niet, maar je moet er wel rekening mee houden dat het nog kan."