Archief

Evergreen wil duidelijkheid over uitspelen hockeyseizoen

Vrijwel alle (amateur)sporten zijn vanwege de coronacrisis ten einde. Alleen hockeybond KNHB heeft nog geen beslissing genomen. Voor veel clubs is het dus afwachten of er dit seizoen nog wordt gespeeld. Bij Evergreen in Maassluis hopen ze dat er snel duidelijkheid komt.

"De bond geeft geen uitsluitsel en dat vinden wij heel jammer, want heel veel leden willen weten of er nog een kans is dat we nog een balletje mogen slaan", zegt voorzitter Paul Luijnenburg. "Maar wat het bestuur betreft is het seizoen gewoon afgelopen."

Doordat er sinds vorige maand niet meer wordt gesport, loopt de club veel barinkomsten mis. "Daar zijn we voor een deel van afhankelijk. We lopen nu tussen de 10.000 en 15.000 euro mis en de andere rekeningen lopen gewoon door", weet Luijnenburg. Hij hoopt dan ook dat de gemeente Maassluis kan bijspringen. "Wij zouden graag zien dat de huur voor dit jaar geschrapt wordt. De gemeente heeft al aangekondigd dat zij uitstel gaat geven tot oktober en daar gaan we ook gebruik van maken. Maar je kunt wel uitstellen, als er geen inkomsten zijn wordt het uiteindelijk toch een probleem."

Evergreen is momenteel bezig met de bouw van een nieuw kleedkamercomplex. Het was de bedoeling om dat feestelijk te doen. "Eind mei gaan we openen, maar zoals het er nu uitziet doen we dat zonder leden."

Categorieen:
Maassluis Sport