Archief
Vlnr Amy Stolk - TamaraStock - Noa Donkersloot - foto Ellen Grimbergen

Vlnr Amy Stolk - TamaraStock - Noa Donkersloot - foto Ellen Grimbergen

Rugbyteam met drie regiogenotes verliest in slotminuut van Rusland

Met drie streekgenotes in de basisformatie heeft het Nederlands vrouwenrugbyteam zaterdag in Amsterdam verloren van Rusland. Noa Donkersloot, Tamara Stock en Amy Stolk zagen met lede ogen aan dat de Russinnen in de slotseconden de winst pakten.

Het was op zich al een bijzondere situatie dat drie speelsters die afkomstig zijn uit onze regio voor de start naast elkaar het Wilhelmus stonden mee te zingen: Stolk uit Naaldwijk, Stock uit Monster en Donkersloot uit Hoek van Holland. De wedstrijd maakte onderdeel uit van het European Women Championship.



De ruststand was 0-20. Een kwartier voor tijd kwamen de Oranjevrouwen voor het eerst tot scoren. Op aangeven van Stock kon Donkersloot de try drukken. Met vervolgens een geslaagde conversie kwam de stand op 7-20. Deze scoringscombinatie werd daarna nog twee keer tot stand gebracht, waardoor de Oranjevrouwen tot in de laatste minuut zelfs op een voorsprong van 21-20 stonden. Maar toen haalden de Russinnen nog één keer uit en wonnen zij het duel met 21-27.

De tweede wedstrijd in deze competitie, tegen Spanje, is een uitwedstrijd. Deze zal plaatsvinden met Pasen.

Categorieen:
Monster Naaldwijk Sport