Heren Quintus verslaan Lions, dames Velo spelen zich veilig

De handballers van Wematrans/Quintus zijn in de eredivisie weer iets verder weggelopen van de achtervolging. De ploeg van trainer Rob Vis won thuis in Kwintsheul van middenmoter Kembit-Lions (31-21), terwijl nummer 3 BFC nummer 2 Hellas versloeg. Daarmee is de voorsprong op de nieuwe nummer 2 BFC drie punten.

Quintus speelde een sterke wedstrijd en stond van begin af aan op voorsprong. Bij rust was het 13-8. De beslissing viel echter in de tweede helft. De thuisploeg speelde op dat moment in een ondertal. Doelman Paul Vis maakte een belangrijke redding en Bernie Vermeer scoorde vlak daarna. Lex Dofferhoff was met zeven doelpunten en een behoorlijk aantal assists de man van de wedstrijd. Ook doelman Vis was met vele reddingen belangrijk.

Velo speelt zich veilig

De dames van Velo hebben zich zaterdagavond verzekerd van nog een seizoen in de eerste divisie. De Wateringse ploeg won in Eindhoven knap van mede-promovendus PSV, dat op de vierde plek staat: 22-23.

Bij rust stonden de Westlanders nog op een 10-15 voorsprong, in de tweede helft werd het nog spannend. Doelvrouw Iris Nederpelt speelde een belangrijke rol door in de slotseconden een strafworp van PSV te stoppen.