Archief

Wielrenner Van der Meer doet stap hogerop: 'Kijk er enorm naar uit'

Het is een jaar later dan gehoopt, maar komend seizoen maakt wielrenner Nick van der Meer eindelijk een stapje omhoog. Zijn huidige ploeg VolkerWessels-Merckx, nu nog actief op clubniveau (net als bijvoorbeeld Westland Wil Vooruit) krijgt een licentie voor continentaal niveau. "Ik kijk echt onwijs uit naar de wedstrijden die we mogen gaan rijden", zegt de Honselersdijker in het programma WOS Sport, dat sinds donderdagavond te zien is bij de WOS.

Van der Meer was vorig jaar op zoek naar meer uitdaging en maakte zodoende de overstap van Westland Wil Vooruit naar de ploeg uit het oosten van het land. Eigenlijk hoopte hij al bij een continentaal team te mogen rijden, maar op dat niveau bood zich geen ploeg aan. De Westlander heeft daar begrip voor: "Je moet een aantal goede resultaten op tafel kunnen leggen en die had ik op dat moment niet. Dan moet je een andere weg gaan zoeken om je doel te bereiken."

VolkerWessels vroeg eerder dit jaar een continentale licentie aan bij de wielerbond en heeft die gekregen. Van der Meer en zijn ploeg- en plaatsgenoot Nick Brabander mogen hun kunsten dus een stapje hoger gaan tonen. Van der Meer: "Ik heb al een keer mogen proeven aan die wedstrijden en ik heb zin in de boost die het gaat geven." De Westlander heeft goede verwachtingen van het komende seizoen. "Ik denk dat we een aantal jongens hebben binnengehaald die voor de overwinning kunnen rijden en daar wil ik mijn bijdrage aan leveren."

Slechte seizoensstart

Het afgelopen seizoen was voor Van der Meer overigens niet zo goed, omdat hij zijn keelamandelen moest laten weghalen. "Ik werd in de winter een aantal keer achter elkaar ziek en het sloeg op mijn keel. Na de ingreep heb ik twee maanden niet kunnen trainen en moest later aan het seizoen beginnen. De eerste wedstrijd die ik reed was de Omloop van de Glazen Stad in april en dan merk je dat je een achterstand hebt." Desondanks werd hij eind juni wel tweede bij het Nederlands kampioenschap wielrennen voor de elite zonder contract.

In WOS Sport spreekt presentator Stefan van Eijk ook nog met de 's-Gravenzandse wielrenner Jason van Dalen over zijn afgelopen seizoen en het komende. Het programma is nog tot vrijdagavond 19.00 uur elk half uur te zien bij de WOS en online via Uitzending Gemist.