Archief
PR

PR

Judoka Van Teijlingen heeft goede hoop op medaille bij jeugd-WK

Judoka Jelle van Teijlingen schat zijn kansen op een medaille tijdens de jeugdwereldkampioenschappen judo in Alma-ata (Kazachstan) goed in. Dat laat hij weten in gesprek met WOS Sport. De 17-jarige Wateringer won tijdens de afgelopen Europese jeugdspelen van de nummer 1 van de wereld, dus de mogelijkheden zijn er.

Van Teijlingen begon op zijn achtste met judo├źn en maakte sindsdien steeds grotere stappen. Tijdens de laatste drie NK's voor de jeugd kwam hij telkens thuis met een medaille en op de Europese jeugdspelen (Eyof) in Bakoe deze zomer won hij Brons. Desondanks is het voor de jonge Westlander zijn eerste jeugd-WK. "Het is wel heel spannend, maar ik ben er helemaal klaar voor."

De judoka is afgelopen maandag vertrokken naar Kazachstan, waar hij op vrijdag in actie komt in de klasse tot 73 kilo. "Ik schat mijn kansen op een optimale dag best wel groot in om mee te doen voor de medailles." Zijn overwinning tijdens de Eyof op de Tsjechische nummer 1 van de wereld Adam Kapecky geeft hem daarvoor het nodige vertrouwen.

Zelf staat Van Teijlingen overigens 84ste op die wereldranglijst, maar dat is vooral omdat Nederlanders aan minder internationale toernooien meedoen en zo minder punten verdienen. "Als je me vergelijkt met andere atleten op de ranglijst, had ik wel hoger kunnen staan."

Categorieen:
Wateringen Westland Sport