Archief

Volleyballers Velo dicht bij handhaving, spanning bij PQV

De volleybalheren van Velo hebben voor de tweede keer deze week gewonnen. De eerstedivisionist versloeg in de eigen Velo-hal in Wateringen Peelpush met 4-0 en klimt daardoor naar de vierde plek. Peelpush staat zelfs derde, maar speelt nergens meer voor.

Velo speelt nog twee wedstrijden, waaronder tegen hekkensluiter Dordrecht. De kans dat de ploeg zich handhaaft in de eerste divisie wordt steeds groter.

Spanning in lagere klassen

In de lagere klassen is het op meerdere fronten spannend. Zo hebben de heren van PQV Pijl Solutions in de tweede klasse J nog kans op nacompetitie om promotie. De Westlanders staan derde met 57 punten, terwijl nummer twee Delta slechts vier punten meer heeft. Beide ploegen hebben nog één duel te gaan, waardoor PQV tegen Kratos '08 3 een 4-0 zege nodig heeft om nog kans te maken.

De dames van PQV doen het in, eveneens, de tweede klasse J een stuk slechter. De Westlanders staan laatste, maar het verschil met de nummer acht is met twee duels te gaan slechts zes punten. Daardoor zijn er drie scenario's mogelijk: directe degradatie, nacompetitie en handhaving.

In diezelfde klasse kunnen de dames van Velo 2 in theorie nog kampioen worden. De nummer twee staat zeven punten achter op koploper Kalinko 5. De ploegen treffen elkaar in de laatste competitieronde.Alle uitslagen

Heren

Eerste divisie

Velo - Peelpush 4-0Eerste klasse F

Deo - Monza 4-0

VollinGo 5 - Velo 2 1-3

Velo 2 speelt door de zege nergens meer voor. Monza moet in de laatste wedstrijden proberen nacompetitie om handhaving te voorkomen.Tweede klasse A

MVC - Fusion 3 2-3Tweede klasse J

Punch 6 - Monza 2 1-3

PQV Pijl Solutions - VVV Delta 4 2-3

Monza 2 speelt nergens meer voor, PQV kan nog nacompetitie om promotie halen.

Dames

Eerste klasse A

MVC - RVC/Libanon '50 4 4-0Tweede klasse J

Kratos 08 4 - Velo 2 1-3

PQV Pijl Solutions - Inter Rijswijk 4 1-3

PQV is nu hekkensluiter en moet met nog twee wedstrijden te gaan degradatie zien te voorkomen. Velo 2 kan in theorie nog kampioen worden.

Categorieen:
Wateringen Sport