Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Bersee en Jongerius winnen halve marathon Westland

Hardlopers Dominic Bersee en Marlies Jongerius hebben zaterdagmiddag afgetekend de Ruitenburg Halve Westland gewonnen. Bersee voltooide de wedstrijd over 21,1 kilometer in 1.11.19. Jongerius was de snelste vrouw in 1.22.51.

Aanvankelijk was er een kopgroep van zeven man, van wie er bij de splitsing met de wedstrijd over 10 kilometer slechts twee de afslag van de halve marathon namen: Dominic Bersee (Olympus '70) en Bram van Dongen (Haag Atletiek). Zij liepen nog enkele kilometers samen, maar bij het 10 kilometerpunt haakte Van Dongen af. Vervolgens kon Bersee, ook winnaar van de jongste editie van de Bradelierloop, zijn voorsprong uitbouwen tot 1.16 op de eindstreep. Achter Van Dongen finishte René de Lange (De Koplopers) als derde.

Marlies Jongerius, die in de afgelopen drie jaar telkens winnares was geweest op de 10 kilometer, liep nu op de halve marathon al vroeg als eerste vrouw in een groepje met mannen. De concurrentes van de Wateringse moesten veel toegeven. Met een achterstand van ruim negen minuten kwam Jia-Lian Yin (Sparta) als tweede over de eindstreep op het Wilhelminaplein.

10 kilometer

De wedstrijd over 10 kilometer werd gewonnen door Farid L'jahhaoui (Haag Atletiek). Hij finishte in 33.04 en was daarmee acht seconden sneller dan Hoekenees Erwin Sparreboom (33.12).

Bij de vrouwen won Luula Weldegebrial uit Den Haag. Haar tijd was 35.59. Tweede werd Rose Enthoven (Loopgroep PK), in 37.35.

5 kilometer

Op de 5 kilometer was Tom de Gelder de snelste. De atleet uit Den Hoorn, vorig jaar derde in Naaldwijk, won in 15.17 en was daarmee een seconde sneller dan Delftenaar Milco Hahury.

Bij de vrouwen een compleet podium van Olympus '70-atletes die - net als Tom de Gelder - bij Arthur van Dijk trainen. De 16-jarige 's-Gravenzandse Isa Leen zegevierde in 17.42 (vorig jaar was haar 'zilveren' tijd 18.05). Tweede werd nu Lisan Duijvestijn (18.22) en derde Judy Middelburg (18.24).