Archief
SV Honselersdijk

SV Honselersdijk

Piet Boon moet door eigen succes weg bij Honselersdijk

Piet Boon neemt na dit seizoen afscheid van voetbalvereniging SV Honselersdijk. De Hoekenees was acht seizoenen lang trainer van de hoofdmacht op sportpark De Strijphorst, maar zijn eigen succes staat hem nu in de weg.

Onder Boon promoveerde Honselersdijk afgelopen zomer naar de eerste klasse. Coaches van clubs in deze klasse moeten beschikken over een zogenoemd UEFA A trainersdiploma. Die heeft Boon echter niet. Hij kreeg daar dit seizoen nog dispensatie voor, maar die wordt slechts één keer afgegeven.

Het clubbestuur moet nu dus op zoek naar een nieuwe trainer, maar had dat liever anders gezien, zo is te lezen in een verklaring. "Het is spijtig dat wij als vereniging niet zelf kunnen en mogen beslissen om met Piet door te gaan, we waren immers nog niet klaar met elkaar. Dat Piet en zijn staf de spelers beter hebben gemaakt, valt niet te ontkennen. Daarbuiten heeft hij samen met het bestuur en technische commissie de randvoorwaarden om selectievoetbal bij S.V. Honselersdijk te spelen verbeterd."