Signbiblio 1

Green Eagles verslaan Hoofddorp na lastige start

De basketbalsters van Green Eagles blijven zich handhaven in de top van de promotiedivisie. Zaterdag werd voor de zevende keer in acht wedstrijden gewonnen. In eigen huis werd het altijd lastige Hoofddorp met 86-74 opzij gezet.

De Maassluise dames speelden eerder in de beker al tegen Hoofddorp en werden toen uitgeschakeld. Ook zaterdag leek de wedstrijd af te stevenen op een slecht resultaat. De eerste twee periodes gingen gelijk op en was Green Eagles vooral afhankelijk van driepunters van Willeke Bruins en Roos Jordans en vrije worpen van Kelly Brugman (8 uit 9). De ploegen gingen daardoor rusten met een 37-34 voorsprong.

Door een slappe start na rust zorgde al snel voor een achterstand van vijf punten, die zelfs opliep tot twaalf punten. Een hele slappe start na de pauze zorgde voor een 5 punten achterstand, die zelfs opliep naar twaalf punten. Door veel te pressen in het laatste kwart werd een achterstand van acht punten omgezet naar een gelijke stand, waarna het stuivertje wisselen werd. De zege werd daarna mede binnengesleept door drie driepunters van Bruins in de slotminuten.