Westlandia verliest nipt van koploper Jong Volendam

Het zondag-team van voetbalclub Westlandia heeft begin zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Jong Volendam met 2-1 verloren. Na een slechte start ging Westlandia steeds beter spelen, met name in de tweede helft. Maar Jong Volendam hield de punten in huis en blijft de ongeslagen koploper in de 3e Divisie B (zes keer gewonnen, één keer gelijk gespeeld).

Westlandia kwam niet goed uit de startblokken. Het stond al na vier minuten 1-0 voor Volendam en een minuut later viel zelfs de 2-0. Daarna kwam de wedstrijd wat meer tot rust en werd het einde van de eerste helft met genoemde stand bereikt.

In de tweede helft was het Westlandia dat direct weer in de wedstrijd was. Uit een snelle combinatie over meerdere schijven was het Jedsel Markes die de aansluitingstreffer maakte. In de 67e minuut had het gelijk kunnen komen, maar het schot van Brandon Tichem trof de paal. De terugkaatsende bal werd door Can Memisoglu binnengeschoten, maar hij werd buitenspel gegeven. Aan het eind van de reguliere speeltijd werd nog een goal van Westlandia afgekeurd. Eindstand 2-1.