Dames Quintus 9

Handbalsters Quintus vierde in eredivisie

In aanloop naar de bekerfinale op Hemelvaarstdag liep Virto/Quintus toch een deukje in het zelfvertrouwen op. In de Eekhouthal verspeelde de thuisploeg de derde plaats in de eredivisie. Nadat de Heulse ploeg de eerste wedstrijd tegen Geonius/V&L had gewonnen met 30-25 verloor het in eigen huis met 26-32 van de Limburgse formatie, die op basis van een beter doelsaldo de derde plaats voor zich opeisten. Quintus eindigt als vierde.

Het ging niet gemakkelijk voor de thuisploeg tegen het stugge Limburgse team. De stand na 20 minuten was wel 10-6 in het voordeel van de thuisploeg. V&L kwam terug en bij 12-11 kwam de bezoekende ploeg langszij. In de slotfase van de eerste helft wist Quintus de marge toch nog op twee treffers te brengen: 15-13.

Na de pauze profiteerde Vlug en Lenig optimaal van minder scherpte bij de thuisploeg. Bij 19-19 kwam de Limburgse ploeg op voorsprong en gaf dit niet meer uithanden. Wel kwam Quintus nog eenmaal langszij (22-22), maar daarna liepen de bezoekers uit naar een marge van vier treffers. Met nog vijf minuten op de klok kon het nog alle kanten op. V&L leidde met 29-25. Quintus kon een aantal aanvallen niet doeltreffend afronden. Vlug en Lenig liep in de slotfase uit en won met 32-26.

Quintus kan zich de komende anderhalve week voorbereiden op de bekerfinale. De Heulse ploeg zal dan in het Topsportcentrum in Almere moeten afrekenen tegen regerend landskampioen VOC.