Archief

Dozijn deelnemers aan Duinhopper 201

Hoewel de aankondiging onlangs veel enthousiasme losmaakte in de sociale media, kent de nieuwe hardloopwedstrijd tussen Hoek van Holland en Den Helder een bescheiden deelnemersveld. Er zullen komende vrijdagochtend in Hoek van Holland slechts twaalf deelnemers aan het avontuur door de duinen beginnen.

Deze 'Duinhopper 201' (het cijfer staat voor de loopafstand: ruim 200 kilometer) gaat over schelpenpaden, bospaden, en mulzandpaden, met hier en daar een kustdorp. Het strand wordt bijna volledig gemeden. De uithoudingsloop is nog langer dan de inmiddels gestopte Jan Knippenberg Memorial, die - in de langste edities - tot bijna 161 kilometer (100 Engelse mijl) kwam.

Deelname aan de nieuwe loop is volledig op eigen risico. Er zijn geen verzorgingsposten. Daar staat tegenover, dat alle soorten van ondersteuning zijn toegestaan. Dit betekent dat familie, vrienden en kennissen stukken mogen meelopen en ook eten en drinken mogen aanreiken.De Duinhopper 201 start op vrijdag 5 januari om 10.00 uur bij het station in Hoek van Holland.

Categorieen:
Hoek van Holland Sport