SignBiblio 1

Zondagvoetbal: Westlandia wint in Oldenzaal

De zondagtak van Westlandia-voetbal heeft de uitwedstrijd tegen Quick '20 gewonnen. Den Hoorn liep tegen een zeperd aan in Reeuwijk en de wedstrijd FC Boshuizen-VELO werd afgelast.

Derde divisie B

Quick '20 - Westlandia

Westlandia moest deze zondag naar het verre Oldenzaal. Trainer Edwin Grünholz koos voor dezelfde opstelling als een week eerder in de thuiswedstrijd tegen De Meern. Westlandia had in de eerste helft het beste van het spel en kwam na bijna een half uur op voorsprong door een doelpunt van Jedsel Markes. Ook na deze 0-1 bleef Quick '20 vooral verdedigen, al probeerde Westlandia door het rondspelen van de bal in de achterhoede de aanvallers van Oldenzaal uit hun tent te lokken.

In de tweede helft werd er niet gescoord, waardoor Westlandia de vierde overwinning op rij in de boeken kan schrijven.

RVC '33 - Den Hoorn

Den Hoorn hoefde minder verder te reizen dan Westlandia, want RVC'33 huist in Reeuwijk. De twee ploegen hadden tot vandaag een bijzondere karakteristiek dit seizoen: RVC had thuis nog niet gewonnen en anderzijds had Den Hoorn nog geen uitwedstrijd gewonnen.

In de eerste helft was Den Hoorn het meeste aan de bal. Na het rustsignaal werd bij de scheidsrechter over geklaagd, dat er vaak door de tegenstander bij aanvallers van Den Hoorn "in de rug gelopen werd".

Na een kwartier in de tweede helft kwam Den Hoorn op voorsprong door Youri Kooijmans. In de 73e minuut werden de bezoekers overvallen door de gelijkmaker van RVC' 33. Een paar minuten later kwamen de Reeuwijkers zelfs op 2-1.

Vanzelfsprekend probeerde Den Hoorn er nog van alles aan te doen om de gelijkmaker te scoren. De Midden-Delflanders konden echter niet verhinderen dat RVC'33 de eerste thuisoverwinning boekte.