Archief

Wie wint de eerste periodetitel in de derde klasse B?

Afgelopen weekend veroverden de voetballers van Naaldwijk de koppositie in de derde klasse B. In de inhaalwedstrijd tegen GDA werd in de resterende acht minuten niet gescoord. Op 7 oktober werd al de eerste 82 minuten gespeeld, waarin Naaldwijk een keer wist te scoren. Door de drie punten staat de ploeg twee punten los van de huidige nummer twee Lyra. Zaterdag staan deze twee ploegen in de Lier tegenover elkaar in de strijd om de periodetitel. Wie pakt hem? Naaldwijk of toch Lyra?

Trainer Ramon Hageraats van Lyra weet wat hem te doen staat. Winnen in eigen huis! Zijn ploeg verslikte zich tegen MVV'27 en verloor met 4-3. Hierdoor raakte Lyra de koppositie kwijt, maar is gebrand om die te heroveren. Op Max van Delft na beschikt Hageraats over een volledige en gemotiveerde selectie. Zo zegt Lyra-speler Ardi Luijendijk dat de ploeg volledig voor het kampioenschap moet gaan om zo snel mogelijk weer terug te keren in de tweede klasse.

Koploper Naaldwijk daarentegen kent een vrij smalle selectie. Trainer Chris Treling zag Frank Schipper tegen GDA met een kuitbeenbreuk uitvallen. Schipper is hier nog herstellende van en kan niet meedoen tegen Lyra. Daarnaast kan Treling ook geen beroep doen op spits Rashidi Gilkes. Hij heeft zijn middenvoetsbeentje gebroken. Wel hoopt Treling dat Joey Kouwenhoven fit genoeg is. Dan gelooft Treling dat hij met een volwaardig elftal de strijd aan kan gaan om die felbegeerde periodetitel.

De laatste keer dat Lyra-Naaldwijk in competitieverband werd gespeeld was op 12 oktober 2013. Toen werd het 3-2 voor de Lierenaren. Wat zal het nu worden? De wedstrijd is zaterdagmiddag live te volgen via WOS Radio en 's avonds is er weer een uitgebreid verslag op www.wos.nl.

Categorieen:
De Lier Naaldwijk Sport