Archief
WOS Media

WOS Media

Toneelverenigingen uiterlijk mei in nieuwe accommodatie

De Naaldwijkse toneelverenigingen Rokagemto en De Plankeniers kunnen naar verwachting in april of mei volgend jaar in een nieuwe accommodatie trekken. Dat heeft wethouder Ouwendijk na vragen van WOS Media laten weten.

Er wordt niet meer gezocht naar een tijdelijk onderkomen, nu ze moeten vertrekken van De Hoge Bomen. Alleen als tennisvereniging LTC eerder met haar uitbreidingsplannen wil beginnen, is Ouwendijk bereid naar een tijdelijke oplossing te zoeken. Maar LTC heeft vorige week al besloten de plannen tot eind 2018 uit te stellen.

LTC-voorzitter Salome, die vanwege het uitstel zijn functie neerlegt, uitte na de extra ledenvergadering kritiek op de gemeente. Volgens hem hadden de toezeggingen vanuit de gemeente hem overtuigd dat de uitbreiding al op 1 januari kon worden begonnen. Ook financieel dacht LTC de zaak rond te hebben.

Volgens wethouder Ouwendijk heeft de gemeente zich binnen de mogelijkheden die zij heeft, maximaal ingespannen om de plannen van LTC te faciliteren. Hij wijst erop dat er een subsidie van 178.000 euro is verstrekt, dat de kosten van LED-verlichting niet voor 25, maar voor 50 procent wordt gesubsidieerd als de gemeenteraad daarmee akkoord gaat en dat de gemeente bereid is voor 50 procent garant te staan voor een lening als de Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) de andere 50 procent voor haar rekening neemt.

Daarnaast betaalt de gemeente de verplaatsing en het aanleggen van 18 extra parkeerplaatsen. Ook neemt de gemeente de verplaatsing van de toneelverenigingen voor minimaal een kwart miljoen euro voor haar rekening. Dat er gewacht moet worden op een archeologisch rapport, is niet zo vreemd, aldus Ouwendijk. "Dat geldt voor iedereen die op deze bestemming werkzaamheden wil uitvoeren."

Categorieen:
Naaldwijk Politiek