Archief

Veldkorfbal: regioploegen halen allen een overwinning

De derde speelronde in het veldkorfbal leverde voor alle regioploegen een overwinning op. Dijkvogels, CKC Maassluis en ODO hebben de volle buit uit drie wedstrijden. ONDO blijft verbazen met de derde ongeslagen wedstrijd op rij. Valto revancheerde zich van de nederlaag van een week eerder.

Overgangsklasse B

Valto heeft haar eerste thuiswedstrijd gewonnen. De Lierse ploeg bracht het ongeslagen Fiks een nederlaag toe. De bezoekers hadden de voorgaande twee wedstrijden in winst omgezet, maar vonden op sportpark De Zweth hun Waterloo. Valto keek halverwege de wedstrijd tegen een 10-11 achterstand aan. Halverwege de tweede helft had Valto een voorsprong opgebouwd van ruim vier treffers (19-15). Fiks kon in de slotfase niet dichterbij komen en verloor met 21-18 van de Lierse promovendus. Volgende week gaat Valto op bezoek bij Sporting Trigon.

Eerste klasse E

ONDO blijft verbazen. De 's-Gravenzandse ploeg bleef ook voor de derde keer op rij ongeslagen en pakte de tweede overwinning op rij. Op het Julianasportpark werd sc Twist met ruim verschil verslagen. ONDO won met 20-12 en staat nu op een knappe derde plaats. Volgende week gaat ONDO op bezoek bij naamgenoot ONDO in Middelburg.

Tweede klasse H

ODO heeft ook de derde wedstrijd in winst omgezet. De Maaslandse formatie won op eigen veld van promovendus Seolto. ODO won 23-18 en blijft samen met Tilburg en GKV gedeeld koploper. Volgende week gaat ODO in Rotterdam op bezoek bij Erasmus.

Tweede klasse G

DES en CKC Maassluis zijn na drie wedstrijden nog ingeslagen en hebben zes punten uit drie wedstrijden. CKC Maassluis won op het Wipperspark van KVK. Het was een vrij simpele overwinning voor de thuisploeg. CKC Maassluis leidde halverwege het duel al met tien treffers verschil (19-9). Na 70 minuten stond een 32-17 overwinning op het scorebord. CKC Maassluis gaat volgende week op bezoek bij KZ Danaiden.

Derde klasse J

Dijkvogels, OZC en Ventura Sport hebben nog geen punt gemorst na drie speelronden. Dijkvogels ontving op eigen sportcomplex NIO. De Maasdijkse formatie won met 16-12. Volgende week gaat Dijkvogels op bezoek bij ACKC.