Archief
twitter ODO

twitter ODO

Veldkorfbal: ONDO pakt weer punten en blijft verbazen

Voor de regioploegen was het een prima weekend. ONDO, Dijkvogels, CKC Maassluis en ODO wisten hun tweede wedstrijd te winnen. Valto dolf het onderspit.

Overgangsklasse B

In de tweede wedstrijd van het seizoen bleek op sportpark De Zweth Speel Korfbal Fair (SKF) te sterk voor Valto. De promovendus nam in de beginfase nog wel een voorsprong (4-2), maar in de slotfase liep SKF weg bij de promovendus en leidden de bezoekers met 12-11 na de eerste helft. Na de pauze kon Valto het tempo niet bijbenen en zag het de tegenstander langzaam weglopen. SKF ging met een 26-22 overwinning terug naar Veenendaal. Volgende week krijgt Valto mede-koploper Fiks op visite.

Eerste klasse E

ONDO heeft de eerste overwinning binnen van het seizoen en heeft nu al meer punten dan vorig seizoen na twee wedstrijden. De eerste overwinning was vorig seizoen na wedstrijd vijf te vieren. De formatie uit 's-Gravenzande won op sportpark De Bongerd in Barendrecht van Vitesse. ONDO won met 16-13 en is na twee wedstrijden nog ongeslagen, dat is een ongekende weelde na twee zware seizoen in de eerste klasse. Volgende week komt sc Twist op bezoek in 's-Gravenzande.

Tweede klasse H

ODO heeft na twee wedstrijden nog steeds de volle buit en gaat samen met Tilburg en GKV aan de leiding. In Rotterdam won de Maaslandse ploeg van WION. De overwinning kwam pas in de slotfase van de wedstrijd tot stand. De ruststand was 8-8. ODO won uiteindelijk met 16-14. Wouter Goedendorp en Willem van Vliet scoorden beiden vier keer. Volgende week zal ODO de vernieuwde en uitgebreide sportaccommodatie feestelijk heropenen met als afsluiting de wedstrijd tegen Seolto.

Tweede klasse G

CKC Maassluis gaat na twee wedstrijden met DES en KZ Danaiden aan de leiding. Alle drie ploegen hebben vier punten uit twee wedstrijden. CKC Maassluis won moeizaam in Ritthem van Atlas. De ruststand was 7-5 in het voordeel van de bezoekers. Na de pauze kwam Atlas nog wel met 12-11 voor, maar in de slotfase wist CKC Maassluis de overwinning naar zich toe te trekken en won met 14-12. Volgende week komt KVK op bezoek op het Wipperspark.

Derde klasse J

Dijkvogels heeft eveneens na twee wedstrijden de volle buit. In Rotterdam won de ploeg uit Maasdijk gemakkelijk van Sperwers. Dijkvogels won met 26-14 en gaat samen met OZC en Ventura Sport aan de leiding. Volgende week ontvangt Dijkvogels de gedeeld nummer vier NIO.