archieffoto Paul Vis

Zaalhandbal: Quintus blijft actief in Bene-League; DIOS verliest in nacompetitie

Quintus heeft zich verzekerd van nog een jaar Bene-League. DIOS opende de nacompetitie met een nederlaag tegen Olympia'89.

Kampioenspoule

Na een spannende nacompetitie blijft Koornneef/Quintus toch in de Bene-League. Dit is een mooi afscheid voor scheidend trainer/coach René Zwinkels. De Heulse ploeg eindigt wel gelijk met AES Arnhem, maar het doelsaldo van Quintus is stukken beter. Zwinkels geeft het stukje over aan het duo Alex Curescu en Jos Klepke.

Gelukkig deed Fiqas/Aalmeer de sportieve plicht door AES Arnhem te verslaan (30-26), waardoor Quintus tegen regerend landskampioen OCI/Lions met 25 treffers verschil mocht verliezen.

In de Eekhouthal was Lions de betere ploeg. De thuisploeg liet af en toe leuke acties zien. Na ruim een kwartier spelen leidde Lions met 11-6. De rust werd bereikt met een 21-10 achterstand voor Quintus. Na de pauze liet Lions de teugels vieren en kwam Quintus meer aan scoren toe. De voorsprong van de bezoekers was na ruim 43 minuten zeven treffers (26-19). In de resterende speeltijd werd niet veel meer gescoord. Lions won de wedstrijd met 32-24.

Nacompetitie

Voor DIOS is de strijd in de nacompetitie begonnen met een nederlaag. Het was zeer zuur voor de ploeg uit Midden-Delfland, want een gelijkspel hing in de lucht. Tegenstander Olympia'89 maakte in de laatste minuut de winnende treffer. De resterende 20 seconden waren te kort voor DIOS om een gelijkspel te behalen. Olympia'89 won met 22-21.

In de Mondriaanhal in Oss werd het een spannende ontmoeting tussen beide ploegen. Het was een gelijk opgaande wedstrijd. Olympia'89 leidde in de eerste helft de dans en ging met een 13-10 voorsprong de kleedkamer in. Na de pauze vocht DIOS zich puntje voor puntje terug in de wedstrijd. Aanvallend was het moeilijk voor beide ploegen om door de dekking van de tegenstander te komen. Bij DIOS keepte Robin Luijs een prima tweede helft. In de laatste tien minuten wist DIOS een achterstand van twee treffers ongedaan te maken. Helaas werd de inhaalrace niet bekroond met een punt.