Archief

Zondagvoetbal: Den Hoorn haalt uit; Westlandia laat dure punten liggen

Den Hoorn heeft de hoogste score in een uitwedstrijd gehaald. Westlandia liet drie punten liggen in de strijd om het kampioenschap. VELO won in en tegen Nieuwerkerk en blijft jagen op een plaats in de nacompetitie.

Derde divisie B

In de strijd om het kampioenschap heeft Westlandia een dure nederlaag geleden. Na 17 wedstrijden zonder nederlaag bleek Juliana'31 in een doelpuntrijke wedstrijd de sterkste. Op sportpark De Broeklanden in Malden won de thuisploeg met 3-2. Westlandia eindigde met 10 man. Na 55 minutenspelen kreeg doelman Edgar Leerdam een rode kaart na het stoppen van de bal en het meenemen van de speler. De stand was op dat moment 2-1 voor Juliana'31. Mitchel Jacobs werd uit het veld gehaald voor reservedoelman Jari Duijvestijn. De penalty werd raak geschoten. Een kwartier voor tijd verkleinde Westlandia de achterstand, maar verder kwam de Naaldwijkse ploeg niet. Westlandia blijft tweede en ziet koploper De Dijk uitlopen naar een voorsprong van vier punten.

Eerste klasse B

VELO heeft in de strijd om een plaats in de nacompetitie een opponent voorlopig van zich afgeschud. In en tegen Nieuwerkerk won de Wateringse ploeg met 3-1. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt nu acht punten. VELo staat nu op plaats vier en heeft op nummer vijf zeven punten. Aan de andere kant blijft VELO zicht houden op plaats drie, waar FC Boshuizen nu staat. Plaats drie geeft sowieso recht op een plaats in de nacompetitie. Bij VELO viel Jerry van Laar in de eerste helft uit met een blessure. De onfortuinlijke speler is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Tweede klasse C

Den Hoorn heeft voor de eerste keer een uitwedstrijd met 5-0 in winst omgezet. In Voorhout werd Foreholte over de knie gelegd met de grootste score buitenshuis. Het was pas de tweede uitwedstrijd waarin de nul werd gehouden. Voor Foreholte was het pas de derde thuiswedstrijd waarin puntverlies werd geleden. Den Hoorn blijft koploper en heeft nu zeven punten voorsprong op RVC'33, dat vandaag niet in actie kwam. De voorsprong van Den Hoorn op nummer drie Delft bedraagt nu elf punten.

Karakteristieken:Juliana'31 - Westlandia 3-2 (1-1)

Marko van der Knaap, Patrick Batist (P)

Nieuwerkerk - Velo 1-3 (1-0)

Michiel Draaisma, Daan van Rossum (2)

Foreholte - Den Hoorn 0-5 (0-2)

Ben Verkade, Anthony Sintniklaas (2), Youri Kooijmans (2)

Categorieen:
Wateringen Naaldwijk Sport