Archief

Zaterdagvoetbal: Maasdijk wint belangrijk duel

In de derde klasse wist Maasdijk een belangrijke overwinning te behalen op Quick Steps. KMD verloor van SEV en raakt achterop in de titelstrijd. Naaldwijk en Verburch wonnen eveneens. VELO, MVV'27 en Schipluiden verloren hun wedstrijd. Voor MSV'71 en Quintus bleef het weekend eveneens puntloos.

Derde klasse B

In strijd om de titel heeft KMD drie belangrijke punten verloren. De Wateringse ploeg blameerde zich tegen hekkensluiter SEV. In Leidschendam won de thuisploeg pas voor de vierde keer dit seizoen dankzij een 2-1 overwinning op titelkandidaat KMD. Doordat Die Haghe wel won en MVV'27 terugwees, is het verschil tussen koploper Die Haghe en KMD opgelopen naar vier punten.

MVV'27 keek al na twee minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Die Hageh verdubbelde in de tweede helft de score. In de slotfase nam Roel Nooteboom plaats in de goal na het geblesseerd uitvallen van doelman Dobbe. MVV'27 verloor na vier wedstrijden zonder nederlaag. In deze serie pakte de Maaslandse ploeg tien punten. MVV'27 staat nu zevende.

In strijd om degradatie te ontlopen heeft Maasdijk een belangrijke overwinning behaald op Quick Steps. In Den Haag won Maasdijk met 1-0 en wist het pas voor de tweede keer dit seizoen de num achterin te houden. Door het verlies van Houtwijk stijgt Maasdijk een plaats op de ranglijst en staat nu twaalfde. De achterstand op de eerste veilige plaats bedraagt vier punten.

In de streekderby tegen Schipluiden wist Verburch de winst naar zich toe te trekken. Na een aantrekkelijke wedstrijd won de Poeldijkse ploeg met 3-2. Het was de vierde thuisoverwinning uit negen wedstrijden. Verburch staat vijfde. Schipluiden is bezig aan een vrije val, wat uit de laatste vijf wedstrijden werden maar vier punten behaald. Schipluiden staat op plaats tien.

VELO is bezig aan een vrije val en leed aan de Noordweg de vierde nederlaag op rij. GDA was met 4-2 te sterk. De Loosduinse ploeg staat nu vierde. VELO blijft achtste staan, maar moet uitkijken dat het net als Schipluiden niet op een p/d-plaats terecht komt. De voorsprong op de nummer elf is maar drie punten.

Naaldwijk haalde drie punten op in Den Haag. Het was een moeizame wedstrijd tegen Houtwijk, maar een 2-1 overwinning doet Naaldwijk stijgen naar plaats drie op de ranglijst.

Vierde klasse D

Het verschil tussen de twee kampioenskandidaten DVO'32 en CION en de rest is groot. Voor de tweede keer dit seizoen moest MSV'71 haar meerdere erkennen in DVO'32. In Vlaardingen verloor MSV'71 met 4-1 en dit was wederom een verschil van drie doelpunten. In het eerste treffen won DVO'32 in Maassluis met 3-0. MSV'71 blijft wel derde op de ranglijst.

In strijd om een plaats in de nacompetitie liet Quintus drie belangrijke punten liggen. In Den Haag verloor de Heulse ploeg met 1-0 van Semper Altius. Voor Quintus was het pas de vijfde nederlaag van het seizoen. Quintus staat nu zesde.