Archief

Zondagvoetbal: VELO en Den Hoorn winnen; Westlandia gelijk

VELO en Den Hoorn behaalden een overwinning. Voor VELO de vierde driepunter op rij en Den Hoorn kreeg wederom geen goal tegen. Westlandia deelde de punten in en tegen Cuijk.

Derde divisie B

Westlandia heeft niet volledig kunnen profiteren van de nederlaag van koploper De Dijk tegen Be Quick 1887. In Cuijk kwam de Naaldwijkse runner-up niet verder dan een 2-2 tegen JVC Cuijk. Westlandia moest diep gaan om in ieder geval een gelijkspel uit het vuur te slepen. Cuijk leidde halverwege de wedstrijd met 1-0, waarna het na de pauze de marge verdubbelde. Ripson voorkwam met twee treffers een nederlaag. In de slotfase kreeg Westlandia zelfs nog de beste kansen op een overwinning, echter Cuijk wist overeind te blijven.



Eerste klasse B

Na de vierde overwinning op rij is VELO inmiddels opgeklommen naar plaats vier op de ranglijst. Aan de Noordweg bleek de thuisploeg veel te sterk voor het geplaagde TAC'90. De Haagse ploeg is na deze speelronde zelfs hekkensluiter na de verrassende overwinning van Laakkwartier, dat nu op plaats 13 staat. VELO won met 3-1 en bleef voor de zevende keer op rij ongeslagen.

Tweede klasse C

Den Hoorn profiteerde volledig van het verlies van nummer twee RVC'33 en de puntendeling van nummer drie Delft. De ploeg uit Midden-Delfland won ook de zesde wedstrijd op eigen bodem. Teylingen werd met 2-0 verslagen. Den Hoorn hield voor de vierde keer op rij de "nul". De voorsprong op nummer twee RVC'33 bedraagt nu vijf punten. Over twee weken komt de Reeuwijkse ploeg op bezoek in Midden-Delfland.

Karakteristieken:



Cuijk - Westlandia 2-2 (1-0)

Ramon Ripson (2)

Velo - Tac'90 3-1 (2-1)

Roderick Niels Meinema, Glenn van den Nieuwenhuysen en Daan van Rossum

Den Hoorn - Teylingen 2-0 (0-0)

Dominique da Cruz en Donny Slot