Zaalhandbal dames: Quintus 2 verrassend langs koploper

De reserves van Quintus wisten Foreholte te trakteren op de eerste nederlaag van het seizoen. De reserves van Westlandia haalden het eerste punt van de competitie. Schipluiden ging hard onderuit tegen titelkandidaat.

Een spannende wedstrijd was het tussen de reserves van Virto/Quintus en Foreholte. De ploeg uit Voorhout is de verrassende koploper en won vorige week ook al de eerste periodetitel. Foreholte had het moeilijk tegen het sterk spelende Quintus. In de Eekhouthal leidde de thuisploeg na de eerste helft met 12-10. Na een spannende slotfase won de thuisploeg met 25-24. Ondanks de nederlaag blijft Foreholte koploper. Quintus stijgt door de overwinning op de bezoekers naar plaats drie op de ranglijst met een beter doelsaldo dan PSV en ZAP. Volgende week speelt de Heulse ploeg de topper tegen PSV in Eindhoven.

De reserves van WPK/Westlandia hebben het eerste punt van de competitie veroverd. In sporthal De Pijl nam de Naaldwijkse ploeg het op tegen het eveneens puntloze ROAC en had de eerste overwinning bij kunnen schrijven, echter de thuisploeg kon een kleine voorsprong niet over de streep trekken. Na 60 enerverende minuten stond een 18-18 eindstand op het wedstrijdformulier. ROAC en Westlandia staan nu gedeelde tiende op de ranglijst. Volgende week zaterdag gaat Westlandia op bezoek bij NEA dat één punt meer heeft dan de Naaldwijkse ploeg.

Schipluiden on het niet bolwerken tegen kampioenskandidaat Sima Sport/Ventura . In de Postkogekohal was de Schiedamse ploeg duidelijk een maatje te groot voor de thuisploeg. Het verschil was in de eerste helft al duidelijk. De ruststand was 18-4 in het voordeel van Ventura. Na de pauze ging het scoren bij Schipluiden gemakkelijker en wist het Ventura van de magische grens van 40 doelpunten af te houden. De Schiedamse ploeg won met 36-16. Kirsten Kok wist alle vijf toegekende strafworpen te benutten. Schipluiden zakt naar plaats negen op de ranglijst. Volgende week gaat de ploeg uit Midden-Delfland op bezoek bij Heerle.