Archief
Flickrcom Steven Pisano CC 1 1 1

Flickrcom Steven Pisano CC 1 1 1

Tennis: Bertens wint opnieuw dubbeltitel WTA-toernooi

Kiki Bertens en Johanna Larsson hebben de finale van het dubbelspel op het WTA-toernooi in Luxemburg gewonnen. Het was voor Bertens en haar Zweedse partner de tweede toernooizege op rij.

De Wateringse Bertens en Larsson, de nummers twee van de plaatsingslijst in Luxemburg, wonnen in de eindstrijd met 4-6, 7-5 en 11-9 van het Roemeense koppel Monica Niculescu en Patricia Maria Tig. In het enkelspel verloor Bertens gisteren in de halve finales van Niculescu. De Roemeense won vanmiddag het toernooi door in de eindstrijd Petra Kvitova te verslaan. Voor Bertens en Larsson was het de tweede toernooizege op rij. Ze wonnen vorige week het dubbelspel bij het WTA-toernooi in het Oostenrijkse Linz. Het is voor Bertens en haar Zweedse dubbelpartner de derde toernooizege in 2016. Ze wonnen naast de titels in Luxemburg en Linz in mei het WTA-toernooi in Nürnberg. De finale van het toernooi in Acapulco ging in februari verloren.

    Kiki Bertens is nog niet klaar met haar seizoen, maar reist komende vrijdag naar China voor de zogenoemde WTA Elite Trophy in Zhunai. Dat is sinds vorig jaar een evenement voor de beste speelsters van de tour die de WTA Finals in Singapore niet hebben gehaald. Bertens kwam in aanmerking voor deelname na terugtrekking van Caroline Wozniacki.

Categorieen:
Wateringen Sport