Zaalhandbal heren: Westlandia wint in slotminuut

De vreugde was groot bij Westlandia na de het behalen van de eerste overwinning, want voor het zelfvertrouwen was dat ook wel nodig. Quintus en DIOS verloren beiden hun wedstrijd.

Bene-League

Na acht wedstrijd staat nog steeds een nul achter het team van Koornneef W&S/Quintus. De uitwedstrijd tegen voormalig landskampioen Targos BEVO eindigde weer in een nederlaag. In sporthal De Heuf in Panningen leek Quintus na de eerste helft nog aanspraak te maken op een goed resultaat, want de tussenstand na de eerste 30 minuten was miniem. BEVO leidde halverwege de wedstrijd met 13-12. Na de pauze wist BEVO een gaatje te slaan en Quintus was niet bij machte om dit te dichten. BEVO won met 33-25 en dat was pas de tweede overwinning van het seizoen.

In de komende twee wedstrijden kan Quintus bonuspunten winnen indien de nummers twee en drie van de ranglijst langskomen in Kwintsheul. Eerst komt Callant Tongeren (drie) en daarna komt Hubo Initia Hasselt op bezoek in het Westland.

DIOS heeft de uitwedstrijd tegen de reserves van Kras/Volendam niet in winst weten om te zetten. Bij winst had DIOS nog kans gemaakt op de eerste periodetitel, echter later bleek dat koploper Olympia'89 zelf gewonnen had van Havas en daarmee op eigen kracht de eerste periodetitel in de wacht had gesleept. DIOS behaalde niet het normale niveau en had een off-day tegen de middenmotor uit Noord-Holland.

In de eerste helft wist DIOS drie strafworpen niet in doelpunten om te zetten en moest genoegen nemen met een 13-13 ruststand. Na de pauze wist Volendam te profiteren van veel technische fouten en missers in de afronding bij DIOS. Volendam won in sporthal Opperdam met 33-26.

De vreugde was groot bij WPK/Westlandia, want na twee nederlagen volgde eindelijk de eerste overwinning van het seizoen. In sporthal De Pijl leverde de thuisploeg een echte teamprestatie. Tegenstander Goirlese Handbal Vereniging (GHV) moest in een zeer spannende slotfase het hoofd buigen.

De ruststand was 16-11 in het voordeel van de thuisploeg. Na de pauze kreeg Westlandia het moeilijk, maar mede door cruciale reddingen in de slotfase van keeper Ivo Lockhorst bleef Westlandia kans houden op een goed resultaat. Sterker nog, in de slotminuut bezorgde Sander de Snaijer met een bekeken schot voor de 28-27 overwining. Terry Zuijderwijk werd topscorer.