Westlandia

Westlandia

Zaalhandbal: Westlandia wint derby van VELO

De derby tussen Westlandia en VELO is gewonnen door de Naaldwijkse ploeg. De reserves van de heren van Quintus leden een gevoelige nederlaag in strijd om de eerste periodetitel.

De eerste Westlandse derby is gewonnen door WPK/Westlandia. In sporthal De Pijl revancheerde de thuisploeg zich van de nederlaag in de eerste competitiewedstrijd. Tegenstander Veneco/VELO moest de eerste nederlaag van het seizoen incasseren.

In de openingsfase had VELO het betere van het spel. In de eerste helft kwam de Wateringse ploeg zelfs op een voordelige marge van vier treffers. Westlandia kwam beter in de wedstrijd en kroop langzaam dichterbij. Uiteindelijk ging de thuisploeg met een 14-11 voorsprong de rust in.

Voor een volle tribune bleef de tweede helft een echte derby, waarin VELO het probeerde met fysiek spel, echter Westlandia liet zich niet van de wijs brengen. Westlandia won met 29-22.

De reserves van WPK/Westlandia zijn met een nederlaag aan de competitie begonnen. In sporthal Willem Alexander in Schiedam was de Naaldwijkse ploegniet opgewassen tegen Sima Sport/Ventura. De thuisploeg won met duidelijke cijfers: 29-13.

De reserves van Koornneef/Quintus hebben waarschijnlijk een dure nederlaag geleden in strijd om de eerste periodetitel De mede-koploper had in sporthal Bloemhof in Aalsmeer een off-day tegen het derde team van Fiqas/Aalsmeer. Wat de schade zal zijn op de ranglijst met nog een wedstrijdronde te gaan voor de eerste periode zal pas morgenmidag na de wedstrijd tussen DIOS en Snelwiek duidelijk zijn, dan is duidelijk welke scenario's geschreven kunnen worden om alsnog de eerste periodetitel in de wacht te slepen. Na een 14-11 achterstand bij rust verloor Quintus met 31-24.