Valto 3

Valto 3

Veldkorfbal: Valto wint weer; ONDO wint degradatieduel

De veldcompetitie was toe aan de voorlaatste wedstrijddag voordat de ploegen de zaal in gaan. Valto bleef mede-koploper en ONDO wist het degradatieduel tegen Rapid te winnen. CKC Maassluis pakte in de slotminuut nog een punt en ODO ha dniets in te brengen tegen DES. Dijkvogels wist weer te winnen.

Eerste klasse E

Valto heeft samen met Albatros de koppositie weten te behouden. De Lierse ploeg pakte voor de vierde keer op rij een overwinning. Na een tussenstand van 14-11 won Valto van Excelsior met 26-24. Promovendus ONDO leed de eerste nederlaag. Volgende week sluit Valto de eerste helft van de veldcompetitie tegen Fortis af. Bij eigen winst en verlies of gelijkspel van Albatros tegen ONDO is de Lierse ploeg alleen koploper.

Eerste klasse F

Op het Julianasportpark wist ONDO het degradatieduel tegen Rapid in winst om te zetten. Door de tweede overwinning op rij heeft de 's-Gravenzandse ploeg weer zicht op nummer vier Achilles, dat twee punten meer heeft. Hekkensluiter Rapid blijft puntloos na de 21-18 nederlaag bij ONDO. De 's-Gravenzandse ploeg speelt volgende week tegen nummer drie VEO.

Tweede klasse G

ODO heeft in de uitwedstrijd tegen DES een grote nederlaag geleden. Na de nederlaag van vorige week tegen Viking kon de Maaslandse ploeg zich niet revancheren tegen een opponent die in de tweede helft ontketend was. Na een 12-8 voorsprong bij rust walste DES in de tweede helft over ODO heen. DES won met 29-18. Bij ODO was Willem van Vliet topscorer met zes treffers. ODO speelt volgende week tegen koploper RWA en kan de veldcompetitie met een sensatie achter zich laten.

Streekgenoot CKC Maassluis had het moeilijk tegen nummer twee KOAG en leek op een nederlaag af te stevenen. In een spannende slotfase hield CKC Maassluis toch een punt over aan het duel. In de slotminuut scoorde Mark van Buren met een afstandsschot de gelijkmaker in de korf. Het duel eindigde in een 17-17 eindstand. CKC Maassluis speelt volgende week tegen Viking en kan ODO passeren op de ranglijst.

Derde klasse K

Dijkvogels heeft een makkelijke overwinning behaald op Olympia. De hekkensluiter had niets in te brengen. Op eigen sportpark won Dijkvogels met 21-8 van de bezoekers. Door dit resultaat behoudt Dijkvogels de derde plaats op de ranglijst met drie punten achterstand op koploper Seolto. Volgende week speelt Dijkvogels tegen ADO.