Facebook VELO A1 Westlandia

Nacompetitie zaterdag: KMD moet vrezen voor degradatie

Westlandia heeft de eerste wedstrijd in de halve finale van de nacompetitie met 3-0 gewonnen van RCL. KMD verloor met 4-1 van Die Haghe en moet vrezen voor degradatie. De A-junioren van Westlandia wonnen de districtsbeker.

Eerste en Tweede klasse

Westlandia heeft de eerste horde genomen om de finale van de nacompetitie te halen. In Leiderdorp versloeg de Naaldwijkse ploeg RCL met 3-0, dat op de laatste speeldag nog won van Westlandia en zodoende verloor Westlandia de titel.

Westlandia opende in de eerste helft de score middels Dennis Verbeek. Op slag van rust had de Westlandse ploeg een comfortabele voorsprong kunnen nemen. De toegekende penalty werd gemist door topscorer Joost van Schie. RCL moest vanaf dat moment met een speler minder verder na een rode kaart (2x geel).

Na de pauze had Westlandia moeite om de tweede treffer te maken. RCL was taai en af en toe gevaarlijk. Uiteindelijk wist Remco van der Ark de marge te verdubbelen. In blessuretijd van de wedstrijd scoorde Jasper van Dijk wel vanuit een strafschop.

Aanstaande dinsdagavond is de return op sportpark De Hoge Bomen. De finale gaat tussen BVCB of TAVV en Westlandia of RCL. BVCB won de eerste wedstrijd van TAVV.

Tweede en derde klasse

KMD moet vrezen dat het volgend seizoen uitkomt in de derde klasse. De nummer elf van de tweede klasse C leed in de tweede ronde van de nacompetitie een ruime nederlaag bij Die Haghe. De Loosduinse ploeg won met 4-1 en revancheerde zich na de 3-1 nederlaag in en tegen Honselersdijk. Die Haghe won de noodzakelijke strafschoppenserie (5-4), waardoor KMD met vijf doelpunten verschil zal moeten winnen van Honselersdijk om wederom in de tweede klasse te mogen uitkomen.

De eerste helft leek af te stevenen op een 0-0 ruststand, maar Die Haghe wist op slag van rust de openingstreffer te scoren middels Stephan Peterfi. Na de pauze verdubbelde Sebastiaan van der Starre na ruim een kwartier spelen de marge. Thom Vrijmoed bracht ongeveer 20 minuten voor tijd de spanning weer terug in de wedstrijd (2-1). In de slotfase sloeg Die Haghe alsnog twee keer toe. Richard van Trier was twee keer succesvol.

Honselersdijk heeft volgende week in de derby tegen KMD aan één punt voldoende om promotie naar de tweede klasse te bewerkstelligen.

Districtsbeker

De A-junioren van Westlandia hebben verrassend de districtsbeker van de KNVB in de wacht gesleept. Op het terrein van VELO versloeg de Naaldwijkse ploeg de A1 van Excelsior Rotterdam met 4-2.

De Rotterdamse ploeg was in de competitie tot twee keer toe te sterk voor Westlandia (4-1 en 2-0) en werd kampioen in de landelijke tweede divisie.

Westlandia leidde halverwege de wedstrijd met 2-1 door doelpunten van Vince van der Knaap en Miquel van Dijk. Na de pauze scoorde wederom Van Dijk en kwam Rick Kreune ook tot score.

Aanstaande dinsdagavond speelt Westlandia de return in de nacompetitie tegen de A-junioren van Fortuna Sittard. De Limburgers verdedigen een 2-1 voorsprong. De winnaars peelt volgend seizoen in de landelijke eerste divisie.

De B1 van Den Hoorn wist eveneens de districtsbeker te winnen. De ploeg uit Midden-Delfland won met 2-0 van de VOC B1. De E-junioren van Quintus verloren de finale met 3-0 van Spartaan'20 E1. Lyra E1 (9x9) verloor de finale van de amateurs van Sparta E1 met 2-1.