Archief
foto Piet Voskamp WOS Media

foto Piet Voskamp WOS Media

Veldkorfbal: Dijkvogels laat duur punt liggen

De veldkorfbalcompetitie heeft nog vier speelronden te gaan. Voor ONDO staat het verlengen van de eerste klasse status op het spel. CKC Maassluis moet volgende week pieken tegen koploper ONDO en Dijkvogels moet plaats twee gaan veilig stellen. ODO is uitgespeeld en kan zich opmaken voor een volgend jaar in de tweede klasse. Valto is eveneens bijna veilig in de eerste klasse.

Eerste klasse E

ONDO moest voor de achtste keer de overwinning laten aan de tegenstander. In Oost-Souburg verloor de hekkensluiter met 17-14 van de nummer drie van de ranglijst. ONDO heeft twee punten achterstand op nummer zeven DVS'69. Volgende week komt Korbatje op bezoek in het Westland. Deze ploeg staat op plaats nummer zes met drie punten voorsprong op ONDO.

Eerste klasse F

Valto heeft de smaak van een overwinning weer te pakken. De overwinning op DES is een belangrijke voor het verlengen van het spelen in de eerste klasse. De Lierse ploeg won in Delft met 22-20 na een

11-11 ruststand. Valto heeft met nog vier wedstrijden te gaan vier punten voorsprong op nummer zeven Vitesse. Deze ploeg komt volgende week op bezoek in De Lier. Bij winst is Valt o zo goed als zeker van nog een jaar eerste klasse.

Tweede klasse F

ODO heeft de kampioen van de zaalcompetitie op een gelijkspel gehouden. Weidevogels en ODO kwamen in Bleiswijk niet verder dan een 14-14 gelijkspel. ODO staat derde met zeven punten achterstand op koploper Achilles. De Maaslandse formatie heeft zes punten voorsprong op nummer zeven Weidevogels en kan volgende week veilig zijn.

Tweede klasse G

CKC Maassluis blijft twee punten achterstand houden op koploper ONDO. Beide ploegen kwamen tot winst. CKC Maassluis won op het Wipperspark met 20-13 van KVK. Volgende week gaat CKC Maassluis op bezoek bij het ongeslagen ONDO. Lukt het de ploeg om voor de eerste keer dit seizoen te winnen van de Zeeuwse ploeg? De voorgaande drie wedstrijden (twee keer zaal en eenmaal veld) werden verloren. Bij winst staan beide ploegen weer gelijk anders kan ONDO zich gaan opmaken voor het tweede kampioenschap dit seizoen.

Derde klasse G

Voor de tweede plaats blijft het spannend. Drie ploegen komen hiervoor in aanmerking: Dijkvogels, Gemini en Fortissimo. Koploper Ficucia lijkt het naderende kampioenschap niet meer weg te geven. Dijkvogels liet een duur punt liggen in Vinkenveen. Bij De Vinken was het scorend vermogen bij beide ploegen niet aanwezig. Na de eerste helft leidde de Maasdijkse ploeg met 7-5. Na de pauze stokte de productie bij Dijkvogels. Nog eenmaal wist de ploeg de korf te vinden en moest het genoegen nemen met een 8-8 gelijkspel. Fortissimo staat op plaats twee met één punt voorsprong op Dijkvogels en Gemini. Volgende week komt Gemini op bezoek in Maasdijk en twee weken later volgt de uitwedstrijd tegen Fortissimo.