Zaalhandbal dames: Verburch pakt belangrijke punten

Verburch pakte in strijd om lijfsbehoud twee belangrijke punten. Quintus is na winst gedeeld nummer twee.

Virto/Quintus behaalde een op het oog makkelijke overwinning in Noord-Holland en staat na het verlies van Dalfsen bij VOC gedeeld tweede met regerend landskampioen Dalfsen. Westfriesland/SEW werd met 26-20 verslagen. SEW, dat vorige week VOC al angstzweet bezorgde, kon in de eigen Westfrieslandhal in Wognum de Heulse kampioenskandidaat lang volgen, maar moest zich in de slotfase gewonnen geven.

Quintus en SEW sloten een in score gelijk opgaande eerste helft af met een 12-12 tussenstand. Na de pauze nam de Heulse ploeg het initiatief en had constant de leiding. Na ruim 42 minuten spelen was de marge drie treffers (14-17). Deze marge bleef lang op het scorebord staan, maar in de laatste vijf minuten kon Quintus toch nog afstand nemen en won het de wedstrijd met 26-20. Volgende week volgt voor Quintus de topper tegen Sercodak/Dalfsen in Dalfsen.

Veneco/VELO heeft voor de zestiende keer een nederlaag moeten incasseren. In sporthal 't Hoge Vonder in Deurningen bleek DSVD te sterk voor de Wateringse dames. VELO verloor met 27-15. Het was voor de vijfde keer dit seizoen dat VELO aanvallend onder de 20 doelpunten bleef. VELO blijft hekkensluiter en ontvangt volgende week zaterdagavond de reserves van Westfriesland/SEW.

Verburch heeft een belangrijke overwinning geboekt in strijd om lijfsbehoud. In de Jan van der Valkhal had de thuisploeg maar één opdracht en dat was winnen van MHV'81, de nummer zes van de ranglijst. In de uitwedstrijd ging Verburch na een geode wedstrijd kopje onder. In de eerste helft speelde Verburch een goede wedstrijd en controleerde het de wedstrijd. De thuisploeg leidde onder aanvoering van de goed keepende Jolanda Barendse met 16-11. Na de pauze liep Verburch uit naar een voorsprong van zeven doelpunten. MHV'81 gaf zich niet gewonnen en bij de thuisploeg stokte de score. MHV'81 kwam dichterbij, maar Verburch hield stand en bracht het een 29-27 overwinning over de streep. Volgende week volgt weer een finale tegen de reserves van AJ Sports/Hellas, dat hekkensluiter is.

De reserves van WPK/Westlandia wisten voor de tweede keer op rij niet van lager staand team te winnen. Na de nederlaag tegen Schipluiden volgde nu een nederlaag tegen ROAC. Hierdoor liet de Naaldwijkse ploeg de kans op een makkelijke slotfase van de competitie lopen. In de Hertogshal in Rijpwetering was het een spannend duel. Westlandia leidde halverwege de wedstrijd met 8-7. Na de pauze kon geen beide ploegen echt afstand nemen van de opponent. In de ogen van de Naaldwijkse ploeg werd de thuisploeg op bepaalde momenten geholpen door de arbitrage. Het leverde een teleurstellende 15-14 nederlaag op voor Westlandia. Volgende week komt DWS op bezoek in Naaldwijk.

Na een spannende wedstrijd tegen DWS moest Schipluiden genoegen nemen met een minieme nederlaag. In de Margriethal in Schiedam nam DWS een 12-10 voorsprong bij rust. Na de pauze kwam Schipluiden goed terug en leidde het zelfs met twee doelpunten verschil. Schipluiden kon de voorsprong niet vasthouden en na een spannende slotfase won DWS met 22-21. Volgende week komt NEA op bezoek in Midden-Delfland. In strijd om lijfsbehoud moet Schipluiden dit duel winnen.