Archief

Zeilsters zoeken geld voor Spelen

Zeilsters Anneloes van Veen uit Naaldwijk en Afrodite Zegers zijn al geplaatst voor de Olympische Spelen van 2016, maar roepen nu de hulp van het publiek in om definitief naar Rio de Janeiro te kunnen. Het 470-duo is daarom een crowdfunding-actie gestart.

"We hebben ons als A-team 470 gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro en zijn daarmee onderdeel van Olympic Team NL", schrijven de twee op hun website. "Om onze medailledroom werkelijkheid te laten worden is een optimale voorbereiding nodig en daarbij hebben we jouw hulp nodig!" Van Veen en Zegers hebben diverse sponsorpakketten gemaakt voor bedrijven, daarnaast is er ook de mogelijkheid om een klein bedrag te doneren.De zeilsport krijgt van sportkoepel NOC*NSF slechts een beperkt budget. Dat moet verdeeld worden over alle watersporters die naar Rio gaan. Daaronder behalve Van Veen en Zegers ook het Nacra 17-koppel bestaande uit Coen de Koning en de Poeldijkse Mandy Mulder.

Van Veen en Zegers waren overigens afgelopen week al actief in Rio. De twee deden mee aan de Copa Brasil de Vela. In de afsluitende medaillerace werd het duo achtste en daarmee eindigden ze als negende in het eindklassement.

Categorieen:
Poeldijk Naaldwijk Sport