Archief

Darter Van Duijvenbode verliest bij WK-debuut

Darter Dirk van Duijvenbode is bij zijn debuut op het WK van de PDC tegen een 3-0 nederlaag aangelopen tegen landgenoot Raymond van Barneveld. De 's-Gravenzander deed het niet heel slecht, maar ervaring op het grote podium gaf bijBarney toch de doorslag.

Darter Dirk van Duijvenbode is bij zijn debuut op het WK van de PDC tegen een 3-0 nederlaag aangelopen tegen landgenoot Raymond van Barneveld. De 's-Gravenzander deed het niet heel slecht, maar ervaring op het grote podium gaf bij Barney toch de doorslag.

Van Barneveld gooide de hogere gemiddeldes, maar Van Duijvenbode was beter in het raken van de dubbels. Daardoor verloor hij de eerste twee sets met 3-2 in legs. Bij 2-2 in de tweede set liet hij een grote kans liggen om de spanning in de wedstrijd te houden. Hij had nog 180 punten over en gooide ook drie keer in de triple 20. Omdat spelers moeten uitgooien met een dubbel, werd daarom ook 'no score' gegeven. Van Barneveld (die op 121 stond) had daarna zes pijlen om simpel uit te gooien. Van Duijvenbode kwam zijn fout daarna niet meer te boven, waarna Van Barneveld de derde set redelijk eenvoudig met 3-0 in legs uitgooide.

Het was overigens sowieso al niet helemaal de avond van de Westlander. Zijn normale opkomstthema, het hardstyle-nummer Glimpse of the Future, mocht van de organisatie niet gedraaid worden. In plaats daarvan liep hij op met Moves like Jagger (Maroon 5), te letten op zijn gezicht, niet zijn eigen keuze.