Archief

Trainer Curescu keert terug bij Virto/Quintus

Handbalvereniging Virto/Quintus heeft Alex Curescu aangesteld als opvolger van de vorige week weggestuurde Peter Lauwen. De Roemeense coach keert daarmee terug bij de club waar hij tot afgelopen zomer drie seizoenen eindverantwoordelijke is. Curescu tekent tot het einde van dit seizoen.

Ondanks de derde plaats in de competitie, besloot het topsportbestuur van Quintus afgelopen vrijdag te stoppen met Lauwen. De speelsters gaven aan dat er geen 'klik' was met de coach. "De meiden hadden meer steun nodig", zei Peter van Holsteijn van het topsportbestuur deze week tegen WOS Media. Die steun zouden ze echter van Lauwen niet hebben gekregen tijdens de wedstrijden.

Curescu stapte afgelopen zomer over naar de Amsterdamse handbalclub VOC. Ondanks de eerste plaats in de eredivisie, kwam het in november toch tot een breuk, omdat er "onvoldoende basis voor een verdere vruchtbare samenwerking" was.

"Alex, die ook de afgelopen drie seizoenen de scepter zwaaide bij de dames, was door zijn vertrek bij VOC per direct beschikbaar", schrijft het bestuur van Quintus. "Dit gegeven, zijn bekendheid met de groep en andersom, zijn voor beide partijen een goede basis om de ambities voor dit seizoen gezamenlijk na te jagen." Doel is om bij de beste drie ploegen in de eredivisie te eindigen.

Categorieen:
Sport