Archief

Virto/Quintus wil snel nieuwe coach presenteren

Handbalvereniging Virto/Quintus hoopt een dezer dagen een vervanger te kunnen presenteren voor de vrijdag weggestuurde coach Peter Lauwen. Dat zegt Peter van Holsteijn van het topsportbestuur van de vereniging in gesprek met WOS Media.

De vereniging wil niet zomaar een coach die toevallig beschikbaar is aanstellen. "We zijn bezig met zaken op een rijtje te zetten", aldus Van Holsteijn. "We willen het zo snel mogelijk voor elkaar hebben, maar we willen er wel goed over nadenken hoe we het gaan doen. De groep moet er achter staan."

Het eerste damesteam staat momenteel derde in de eredivisie, maar toch werd Lauwen de deur gewezen. Dat is resultaat van de jaarlijkse evaluaties die de vereniging heeft gehouden met de speelsters. Er was geen klik. Diverse keren in het seizoen ontstonden er irritaties vanuit de spelersgroep.

"Die hadden te maken met de communicatie onderling en met name de begeleiding van de wedstrijden. De meiden hadden meer steun nodig. Peter was meer van mening: 'jullie zijn een volwaardig team en ik wil kijken hoe jullie het zelf oplossen'. Dat kan bij de ene groep wel en bij de andere niet. En deze groep kiest er toch voor om wat meer steun te krijgen."

Categorieen:
Sport