Archief

Zaterdagvoetbal: KMD verrast; VDL vloert koploper

Topklasse

Excelsior Maassluis heeft goede zaken gedaan door op Houtrust thuisploeg Scheveningen te verslaan. Uiteindelijk werd het 1-0 voor de tricolores. Door deze overwinning is Excelsior Maassluis inmiddels opgeklommen naar plaats zes op de ranglijst.

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande heeft de tweede nederlaag van het seizoen moeten incasseren. Op het Juliana sportpark ging de thuisploeg hard onderuit in de topper tegen Zwaluwen'30. De bezoekers wonnen met 4-0. De achterstand van nummer vier FC 's-Gravenzande op koploper Nootdorp bestaat vier punten.

Tweede klasse C

In Maassluis zorgde VDL voor een grote verrassing. In de streekderby tegen Westlandia wist de thuisploeg de koploper pootje te lichten. VDL won met 2-1. SVC'08 en Westlandia gaan nu samen aan de leiding. VDL volgt de koplopers op vijf punten.

De streekderby tussen sportclub Monster en HVC'10 werd een ruime overwinning voor de eerst genoemde ploeg. Op sportpark Polanen won de thuisploeg met 3-0en stijgt hierdoor naar de negende positie op de ranglijst. HVC'10 zakt verder en verder en is nu terug te vinden op plaats twaalf.

Het middenmoot duel tussen SEV en Lyra eindigde in een 2-1 overwinning voor de Leidschendamse ploeg, die na twee nederlagen op rij een overwinning boekte. Lyra zakt door de nederlaag naar plaats elf.

KMD is bezig aan een sterke reeks. Voor de derde keer op rij boeket de Wateringse ploeg een overwinning. Het verraste nummer drie van de ranglijst DSO. Het werd een 2-1 overwinning voor KMD in Zoetermeer. KMD staat nu tiende.

Derde klasse B

Honselersdijk is twee punten verder achterop geraakt op Te Werve. De koploper won met 2-0 van Verburch terwijl Honselersdijk tegen Maasdijk niet verder kwamen dan een 1-1 gelijkspel. Honselersdijk staat derde met zeven punten achterstand op Te Werve. Maasdijk is terug te vinden op plaats zes. Verburch is nummer twaalf.

MVV'27 klimt langzaam uit het dal en is na een overwinning op Naaldwijk terug te vinden op plaats negen. Op sportpark De Hoge Bomen won MVV'27 met 2-0 van het wisselend presterende Naaldwijk, dat nu zevende plaats staat.

Vierde klasse B

VELO blijft koploper dankzij een 2-0 overwinning op RAS, dat in de middenmoot terug te vinden is. Mede-titelkandidaat Duindorp kwam eveneens tot winst. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt nog steeds één punt.

Vierde klasse E

Na de trainerswissel maakte Quintus gehakt van opponent GGK. Aan de Leeuwerik won Quintus met 8-1 van de nummer twaalf van de ranglijst. Quintus is zevende op de ranglijst.

MSV'71 heeft na vijf wedstrijden zonder overwinning eindelijk weer een driepunter weten te behalen. Op bezoek bij PPSC in Schiedam won MSV'71 met 3-2. MSV'71 staat achtste op de ranglijst.