Archief

Het Hele Westland verder onder andere naam

Na bijna 90 jaar is er een einde gekomen aan de naam Het Hele Westland. De huis-aan-huiskrant valt nog wel op de mat, maar nu als 'Rodi Nieuwsblad Westland'.

De allereerste editie van Het Hele Westland verscheen in 1934 en is inmiddels een begrip bij Westlanders. Toch is nu dus gekozen voor een naamswijziging, niet alleen van de krant maar ook van de uitgever, Uitgeverij West Media. "De afgelopen jaren hebben we als bedrijf grote stappen gemaakt, vooral op het gebied van online", vertelt directeur Rick de Vroom. "Als onderdeel van de Rodi Groep doen we dat via onze regio's op Rodi.nl en de bijbehorende socials. Het is daarom een logische stap om het woord 'uitgeverij' - dat vooral aan papier doet denken - te laten vallen en de naam van onze nieuwssite Rodi.nl aan ons merk toe te voegen. Daarom wordt onze nieuwe naam Rodi West Media."

"De namen van de huis-aan-huisbladen veranderen mee: in 'Nieuwsblad' plus de naam van de regio. Dus: 'Nieuwsblad Westland', 'Nieuwsblad Den Haag' en 'Nieuwsblad Schiedam'. Dat benadrukt de verbinding met de lokale samenleving", vult hoofdredacteur René de Hoog aan. Het betekent dus ook dat onder andere De Schakel Midden-Delfland en de Maassluise Courant van naam gaan veranderen.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland