Archief

WOS start met eigen onderzoekspanel

Het stond al lang op de verlanglijst van de WOS: een eigen onderzoekspanel waarin mensen uit de regio met regelmaat hun mening kunnen geven over allerlei onderwerpen. Vanaf deze woensdag is het zover.

WOS-hoofdredacteur Jeroen van Leeuwen over het WOSpanel: "De resultaten van deze onderzoeken kunnen een heel goede bron zijn om onder andere artikelen en verhalen te verrijken, maar ook om vinger aan de pols te houden en horen wat er allemaal leeft in onze buurten. We weten dat heel veel mensen een mening hebben, maar die niet zo nodig hoeven te delen via social media als X (voorheen Twitter) of Facebook. Maar daarmee is die mening niet minder belangrijk. Sterker, we zijn juist benieuwd naar de mening van die mensen die niet zozeer op de voorgrond willen treden. Dat is namelijk misschien wel de grootste groep in Nederland."

Een panel is een van de middelen van een redactie om te onderzoeken wat er leeft rondom bepaalde onderwerpen. EenVandaag (NPO), Hart van Nederland (SBS6) en RTL Nieuws (RTL) maken al gebruik van zo'n panel, maar ook voor een streekomroep als de WOS kan het helpen om de berichtgeving te verdiepen. Van Leeuwen: "Een panel is ook bijzonder handig om te weten wat er allemaal leeft onder de mensen. En dus kan het ook betekenen dat we op basis van dat wat mensen met ons delen nieuwe artikelen en nieuwsitems gaan produceren. Als jij ziet dat er in jouw straat of gemeente iets gebeurt waar je je zorgen om maakt, willen we dat ook graag weten. Ik hoop dan ook dat veel mensen zich aanmelden en de vragenlijsten met regelmaat gaan invullen zodat de eerste resultaten binnenkort al te zien en horen zijn op tv, radio, wos.nl en onze social kanalen."

Anoniem

Aanmelden kost niets en de vragenlijst wordt ongeveer één keer per twee weken via de mail verstuurd. Het invullen kost een paar minuten tijd en kan, op een paar persoonlijkheidskenmerken als leeftijd en geslacht na, anoniem. Een lid kan altijd kiezen aan welke vragenlijsten hij wel of niet wil meewerken. Met het ene onderwerp heb je simpelweg meer dan met het andere.

Aanmelden kan via wos.nl/panel.