Archief
VRPress

VRPress

Taakstraffen voor roekeloos rijdende Honselersdijker

Een 46-jarige man uit Honselersdijk mag ook de komende maanden nog geen auto besturen en moet in totaal 90 uur taakstraf vervullen wegens enkele verkeersongevallen in oktober vorig jaar.

Het eerste ongeval vond plaats op 23 oktober in Naaldwijk. Daar reed hij met te hoge snelheid door een bocht op de straat Bloementuin. De man reed tegen een tuinschutting aan en ging er vervolgens vandoor.

Op de dag erna reed hij in Honselersdijk in een auto vanaf de Valbrug de Dijkstraat in, terwijl hij onder invloed van drank en drugs verkeerde. Met zijn rechterarm in het gips had hij het voertuig niet onder controle. Hij botste op een geparkeerde auto en sloeg vervolgens met zijn eigen voertuig over de kop.

Politierechter

Vrijdagochtend werden beide zaken behandeld door de politierechter in Den Haag. Voor de twee misdrijven (verlaten plaats ongeval en het rijden onder invloed) werd hem een taakstraf van 70 uur opgelegd (of 35 dagen vervangende gevangenisstraf) plus een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken met een proeftijd van 2 jaar, en ook een ontzegging van de rijbevoegdheid van 12 maanden met aftrek van de tijd dat hij zijn rijbewijs al kwijt is.

Voor de overtredingen, twee keer gevaarlijk rijgedrag, is hem tweemaal 10 uur taakstraf opgelegd. Hij moet ook de schade aan de tuinschutting betalen.