Archief

WK Kassiebouwen: 'Schroeven draaien vond ik al een leuk beroep'

Teams van meerdere kinderopvangorganisaties gingen dinsdag weer de strijd aan om de titel: Westlands Kampioen Kassiebouwen 2023. Het team dat dit het beste en snelste kan, wint die titel.

De wedstrijd is onderdeel van Westland Summerlab, georganiseerd door WNTweb en zeven kinderopvangorganisaties. Kinderen tussen de zeven en twaalf jaar gaan tijdens dit project aan de slag met technologie en duurzaamheid. Dinsdag begon de dag met een oefenronde om kennis te maken. "Sommigen hebben namelijk nog nooit een boutje of moertje vastgehouden", vertelt programmamanager Paul Steyn.

Tijdens de wedstrijdronde van het WK Kassiebouwen werd de tijd bijgehouden en keurde een scheidsrechter de kassen. "Als alle kassen gebouwd worden zoals hier, zijn we de beste van de wereld", aldus de scheidsrechter na een eerste controle. Hij let onder andere op de veiligheid. "En of alle schroefjes wel goed vastzitten natuurlijk", vertelt hij.

Tekst gaat verder onder de video.

Winnaar

Het team van Okidoki wist de beste kas neer te zetten. Ook waren de leden van dit team de snelsten en daarom mochten zij de wisselbeker meenemen.

Paul Steyn wordt blij van de inzet van de kinderen. "Als ik zie hoeveel enthousiaste koppies ik hier elk jaar weer zie, hoeveel plezier ze erin hebben. Dat is gewoon leuk. Ze zullen niet allemaal kassenbouwers worden, maar ze zijn wel weer even met techniek in aanraking geweest."

Ook de kinderen zijn enthousiast over het kassenbouwen. "Schroeven draaien vond ik al een leuk beroep", vertelt een kind. Een andere deelnemer vult aan: "Het is ook gewoon gezellig met andere mensen en je leert meer dingen."