Archief
SignBiblio

SignBiblio

Sportnieuws: Ook Van Poppel naar Profronde Westland

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Wielrennen - Na Ramon Sinkeldam staat ook Danny van Poppel op 27 juli aan de start van de Profronde Westland in Wateringen. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Van Poppel rijdt momenteel de Tour met zijn ploeg Bora-Hansgrohe.

Zaterdag

Tennis - Arantxa Rus staat zondag in de finale van het ITF-toernooi in De Rhijenhof. De als eerste geplaatste Monsterse won zaterdag in de halve finale in drie sets te winnen van Isabella Shinikova uit Bulgarije: 6-2 4-6 6-1. In de finale speelt ze tegen de Tsjechische Sara Bejlek of landgenote Eva Vedder.
Rus heeft inmiddels de titel van het dubbelspel al in de wacht gesleept. Dat gebeurde samen met de Française Kristina Mladenovic. De mannenfinale in het enkelspel gaat tussen Max Houkes en Guy den Ouden.

Wielrennen - De organisatie van de Profronde Westland heeft de eerste renner voor 2023 bekendgemaakt. Ramon Sinkeldam staat op 27 juli aan de start in Wateringen. "Voor ons een vertrouwd gezicht", schrijft het wielercomité op sociale media. Sinkeldam rijdt met zijn ploeg Alpecin-Deceuninck momenteel de Tour de France.

Voetbal - Tonny Vilhena wordt ploeggenoot van Bart Schenkeveld. De Maassluizer, die afgelopen week nog op de training stond bij Espanyol, maakt de overstap naar het Griekse Panathinaikos. Vilhena werd vorig seizoen door Espanyol uitgeleend aan Salernitana in Italië.

Vrijdag

Tennis - Arantxa Rus heeft zich bij het ITF-toernooi in De Rhijenhof geplaatst voor de halve finales. De 32-jarige Monsterse versloeg vrijdag in Den Haag voormalig top-60-speelster Louisa Chirico uit Amerika met 6-0 en 6-4.

Donderdag

Tennis - Arantxa Rus heeft zich bij het ITF-toernooi in De Rhijenhof, nabij Wateringen, geplaatst voor de kwartfinales. De 32-jarige Monsterse was in Den Haag met 3-6, 6-2 en 6-4 te sterk voor de Griekse qualifier Michaela Laki. Voor Thiemo de Bakker zit het toernooi erop. De 's-Gravenzander verloor in drie sets van landgenoot Deney Wassermann: 7-6, 1-6 en 6-4.

Basketbal - David N'Guessan maakt deze zomer mogelijk zijn debuut in het nationale team. Bondscoach Arik Shivek heeft de Lierenaar opgenomen in de voorselectie voor de Preolympische kwalificatiewedstrijden van 13 tot en met 20 augustus in Istanbul. N'Guessan speelt in clubverband voor Kansas State University in de VS.

Woensdag

Voetbal - Tonny Vilhena heeft zich dinsdag gemeld voor de eerste training bij Espanyol. De 28-jarige Maassluizer werd het afgelopen seizoen door de Spaanse club uitgeleend aan Salernitana in Italië. Die laatste club had ook een koopoptie bedongen, maar besloot die ondanks 33 wedstrijden (waarvan 27 als basisspeler) niet te lichten.

Voetbal - Bart Schenkeveld is dit seizoen aanvoerder van zijn club Panathinaikos. Dat is de beslissing na het vertrek van de vorige captain Dimiris Kourbelis. Schenkeveld (31) is afkomstig uit Den Hoorn. Hij voetbalt inmiddels alweer sinds de zomer van 2019 in Griekenland.

Voetbal - Er is dinsdagavond geloot voor de eerste kwalificatieronde van het landelijke KNVB-bekertoernooi. De zondagploeg van Westlandia treft daarin in eigen huis het Haagse Quick. De wedstrijd wordt gespeeld in het weekend van 12 en 13 augustus. In de tweede kwalificatieronde stromen ook de clubs uit de tweede divisie in, waaronder ook Excelsior Maassluis.

Dinsdag

Voetbal - Het zondagelftal van Westlandia heeft de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. Thuis tegen eersteklasser FC Skillz werd het na een 3-0 ruststand uiteindelijk 6-1.

Tennis - Arantxa Rus heeft zich op het ITF-toernooi in De Rhijenhof, op de grens van Den Haag en Wateringen, geplaatst voor de tweede ronde. De Monsterse had geen enkele moeite met landgenote Annelin Bakker: 6-1 en 6-1