Archief
Fotostudio Vlekke

Huurwoningen in De Lier populair: bijna 3.000 reacties

De bewoners van het nieuwbouwproject Liermolen in De Lier krijgen deze week de sleutel van hun huurappartement. De 66 woningen waren flink populair.

"Vandaag hebben we veel mensen blij gemaakt met een nieuwe woning, maar helaas hebben we ook mensen moeten teleurstellen", vertelt Patricia Rolink van woningcorporatie Arcade bij het overhandigen van de eerste sleutel aan de 23-jarige Tessa Bijl. "Er waren veel meer geïnteresseerden dan dat er beschikbare woningenwaren. Wij ontvingen bijna 3.000 reacties op de woningen, wat wel aangeeft hoe groot de vraag naar betaalbare woningen is."

De twee appartementengebouwen Liermolen hebben drie verdiepingen en elk gebouw heeft 33 sociale huurappartementen. Tussen de gebouwen komt groen en 67 parkeerplaatsen. De appartementen hebben een woonkamer met open keuken, één of twee slaapkamers en variëren in grootte van zo'n 55 tot 78 m2.

Arcade levert dit najaar ook nog 42 sociale huurappartementen en 20 vrije sector huureengezinswoningen op aan de Sportlaan in De Lier.