Archief
Jan van den Hoek

Jan van den Hoek

Geen vergunning: netten in Maassluise winkelstraat moeten weg

Winkeliers in de Nieuwstraat in Maassluis dachten het gezellig te maken door afgelopen weekend enkele netten in de straat op te hangen. Maar die moeten deze maandag alweer weg.

Volgens de winkeliers waren de reacties van de bezoekers heel positief: een heel leuk initiatief. De winkeliers hadden echter geen vergunning aangevraagd en doordat er één bewoner klaagde, heeft de gemeente het besluit genomen dat de versierselen vandaag weg moeten.

Jan van den Hoek (Forum voor Maassluis) is zeer verbaasd en heeft nog bij burgemeester Rensen aangeklopt om verhaal te halen. "Ik dacht dat er wel een mogelijkheid zou zijn om snel een tijdelijke vergunning af te geven. Maar dan blijkt de bureaucratie de boventoon te voeren. Zo zie je dat één gefrustreerde bewoner het voor elkaar kan krijgen om zoiets positiefs te dwarsbomen", zegt Van den Hoek. "Er was ook geen enkel gevaar voor de veiligheid. De winkeliers hebben verschillende voorzorgsmaatregelen genomen om elk gevaar uit de weg te nemen. Zo hebben ze de doeken geïmpregneerd om brand door bijvoorbeeld vuurwerk te voorkomen. Dan denken ze: de Furieade komt eraan; laten we de straat voor een paar weken extra aantrekkelijk maken. Helaas dus, de bureaucratie wint het wederom."

De gemeente liet weten dat er inderdaad geen vergunning was aangevraagd. "Vergunningen aanvragen is niet om de bureaucratie te bevorderen. Dat wil niemand, toch?. Je moet een vergunning aanvragen om te kunnen beoordelen of de veiligheid in het geding is en er geen overlast ontstaat."