Archief
112Maasmedia

112Maasmedia

Man in water gevonden in Maassluis

Een fietser heeft zondagochtend een 32-jarige man aangetroffen in het water onderaan de dijk aan de Westlandseweg in Maassluis.

De fietser was onderweg naar huis en hoorde iemand om hulp roepen. Hij keerde om en ging kijken waar het hulpgeroep vandaan kwam. Vervolgens zag hij een spoor in het hoge gras. Toen hij dat spoor volgde, zag hij onderaan de dijk een man in het water liggen.

De man die in het water lag belde zelf naar 112. Maar hij was moeilijk tot niet te verstaan en kon de meldkamer geen informatie geven over zijn locatie en wat er aan de hand was. Agenten van de eenheid Den Haag waren vanwege een andere melding al in de buurt van het incident en waren als eerste ter plaatse. Alleen het hoofd van de man lag nog uit het water. De man is uit het water gehaald. Agenten zagen geen zichtbaar letsel bij hem, wel was de man verminderd aanspreekbaar.

De politie laat aan 112Maasmedia weten dat het onduidelijk is hoe de 32-jarige man uit Zandvoort onderaan de dijk in het water terecht is gekomen. "We gaan met de man in gesprek over het incident. We hopen dat hij zelf kan vertellen over hoe hij onderaan de dijk terecht is gekomen", laat een politiewoordvoerder weten.