Archief
WOS

WOS

Ketheltunnel in top vijf files Nederland

Op basis van de meest recente filecijfers concludeert ANWB Verkeersinformatie dat de filezwaarte (lengte x duur file) op de Nederlandse wegen flink is toegenomen. De files bij de Ketheltunnel op de A4 staat wederom vijfde in de top tien van Nederland.

In de afgelopen zes maanden nam de filezwaarte met 15 procent toe ten opzichte van dezelfde periode in het pre-coronajaar 2019. De dagelijkse files zijn direct teruggekeerd nadat de laatste coronamaatregelen eind maart vorig jaar werden ingetrokken.

De top drie bestaat uit:

  • A27 Utrecht -> Breda (Lexmond - Werkendam)
  • A27 Breda -> Utrecht (Geertruidenberg - Gorinchem)
  • A58 Breda -> Eindhoven (Moergestel - Oirschot)

Files in steeds meer regio's

De cijfers over alle A- en N wegen laten ook zien dat het fileprobleem zich in steeds meer regio's voordoet. In de provincies Utrecht en Gelderland nam de filezwaarte respectievelijk toe met 9 en 10 procent. In Noord Holland steeg deze met 16 en in Zuid Holland met 14 procent. Opmerkelijk is de behoorlijke toename van de filezwaarte in Noord Brabant. In deze provincie met veel transit-routes steeg het aantal files met 36 procent.

Recordspits van bijna 1500 km

De drukste spits tijdens de afgelopen zes maanden was op donderdag 6 april jl. De altijd drukke donderdagmiddag voor Pasen zorgde dit jaar mede dankzij langdurige regenval voor een recordspits van 1491 kilometer.